Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija obavila očevid

U Varaždinu nepoznati počinitelj uništio zastavu srpske zajednice: Vijeće poziva gradonačelnika da javno osudi događaj

Varaždin usred pandemije - 3
Varaždin usred pandemije - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina uništena je zastava srpske zajednice, obavijestilo je Srpsko narodno vijeće. Policija je obavila očevid, a počinitelji se traže.

Nepoznati počinitelji u Varaždinu su uništili zastavu srpske zajednice u noći s petka na subotu, izvijestilo je Srpsko narodno vijeće.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

"Na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina nalazile su se tri zastave: državna zastava RH, zastava Grada Varaždina i zastava srpske zajednice. Uništena je samo zastava srpske zajednice", komentirali su.

Od rujna 2013. godine pa do početka srpnja 2020. godine na zgradi Vijeća su uništene dvojezične natpisne ploče četiri puta, ističu.

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina je naglasilo da prethodni gradonačelnici nisu javno osudili ovaj čin mržnje koje se događa u gradu.

Policija je obavila očevid, a Vijeće traži od gradonačelnika da se o sve očituje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene