Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je kako policija obavlja očevid i utvrđuje okolnosti nesreće.

Galerija


Desetogodišnji dječak u srijedu popodne je u pokupskom Letovaniću, pucajući karabitom, zadobio ozljede opasne po život.

Vezani članci Medicinske sestre (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu: "Vani se nerijetko ne ispune očekivanja" Sudar dvaju autobusa i automobila kod Klisa (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Svjedokinja strašne nesreće kod Klisa: "To je bilo ka' da se ruši kuća! Neopisivo, i sad se još tresem"

Kako je priopćeno iz Policijske postaje u Sisku, dječak je hitno prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje se liječnici bore za njegov život.

Dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije, metalna posuda se razletjela i njene krhotine su teško ozlijedile dječaka. Zadobio je vrlo teške ozljede glave, doznaje Jutarnji list.

"Bilo ih je više, veće društvo, pucali su. Odjednom sam čula vrisku i strku. Dijete je ležalo u krvi. U Zagrebu je u bolnici, čujem da je jako loše, nadam se da će sve biti dobro", rekla je susjeda stradalog dječaka.

Upozorenje policije

Nakon ozljede šake dječaka u Lipovljanima elektrodetonatorskom kapislom u utorak, te teškog ozljeđivanja dječaka u Letovaniću eksplozijom acetilena iz karabita u srijedu, sisačko-moslavačka Policijska uprava uputila je javni apel roditeljima i njihovoj djeci.

Na roditelje se apelira da zaštite djecu držeći ih pod nadzorom, da im ne kupuju i ne dozvoljavaju igru eksplozivnim sredstvima i pirotehnikom. Upravo eksperimentiranje eksplozivnim sredstvima najčešće dovodi do ozljeda, koje mogu imati i tragične posljedice. Maloljetnici iz Letovanića i Lipovljana žrtve su upravo takve igre.

Policija također upućuje poruku djeci kako eksploziv u bilo kojem obliku, nikako ne može biti igračka, te da nosi veliku opasnost. Tako se blagdani, koji bi trebali biti dani mira i ljubavi, pretvaraju u svoju suprotnost, poručuju iz PU sisačko-moslavačke.(D.B./Hina)