Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Siska

Dječak pucao karabitom pa teško stradao, liječnici se bore za njegov život

Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/1 >>
Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je kako policija obavlja očevid i utvrđuje okolnosti nesreće.

Desetogodišnji dječak u srijedu popodne je u pokupskom Letovaniću, pucajući karabitom, zadobio ozljede opasne po život.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Urušio se dio zgrade u Sisku - 9 Obnova u Sisku Zid zgrade se urušio i pao na radnike na skeli: Policija objavila detalje nesreće

Kako je priopćeno iz Policijske postaje u Sisku, dječak je hitno prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje se liječnici bore za njegov život.

Dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije, metalna posuda se razletjela i njene krhotine su teško ozlijedile dječaka. Zadobio je vrlo teške ozljede glave, doznaje Jutarnji list.

"Bilo ih je više, veće društvo, pucali su. Odjednom sam čula vrisku i strku. Dijete je ležalo u krvi. U Zagrebu je u bolnici, čujem da je jako loše, nadam se da će sve biti dobro", rekla je susjeda stradalog dječaka.

Upozorenje policije

Nakon ozljede šake dječaka u Lipovljanima elektrodetonatorskom kapislom u utorak, te teškog ozljeđivanja dječaka u Letovaniću eksplozijom acetilena iz karabita u srijedu, sisačko-moslavačka Policijska uprava uputila je javni apel roditeljima i njihovoj djeci.

Na roditelje se apelira da zaštite djecu držeći ih pod nadzorom, da im ne kupuju i ne dozvoljavaju igru eksplozivnim sredstvima i pirotehnikom. Upravo eksperimentiranje eksplozivnim sredstvima najčešće dovodi do ozljeda, koje mogu imati i tragične posljedice. Maloljetnici iz Letovanića i Lipovljana žrtve su upravo takve igre.

Policija također upućuje poruku djeci kako eksploziv u bilo kojem obliku, nikako ne može biti igračka, te da nosi veliku opasnost. Tako se blagdani, koji bi trebali biti dani mira i ljubavi, pretvaraju u svoju suprotnost, poručuju iz PU sisačko-moslavačke.(D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene