Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirao inspektorat

FOTO/VIDEO Zagrepčankama pumpala usne na crno, stručnjak zgrožen: "To je, ne znam kako da kažem, kao da ja idem graditi neboder"

Aktualno Galerija Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 5 Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 5 Foto: DIRH Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 4 Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 4 Foto: DIRH Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 3 Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 3 Foto: DIRH Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 2 Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 2 Foto: DIRH +0 Povećavala usne u Zagrebu bez dozvole - 1 Galerija 1/5 >>
Strana državljanka kažnjena je s ukupno 17 tisuća kuna zbog obavljanja neregistrirane usluge povećanja usana hijaluronskim filerima, izvijestio je u utorak Državni inspektorat.

Inspektori Državnog inspektorata, u suradnji s tržišnim inspektorima, inspektorima rada i policijom, proveli su koordinirani inspekcijski nadzor nad ženom koja je u iznajmljenom studio-apartmanu u Zagrebu pružala usluge "povećanja usana hijaluronskim filerima".

S obzirom na to da nije registrirala spomenutu djelatnost, kažnjena je s deset tisuća kuna te joj je izrečena mjera zabrane obavljanja te djelatnosti.

Kako nije prethodno ishodila ni dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Hrvatskoj, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima kažnjena je s dodatnih sedam tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oprez Svidjela mu se ponuda za kredit, ali na pogrešnome mjestu: Policija uputila važno upozorenje građanima

Osim toga, u stanu su zatekli veću količinu medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla, među kojima su hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici, koji su joj oduzeti, a bili su namijenjeni za tretmane povećanja usana. Državljanka je kažnjena s ukupno 17 tisuća kuna kazne.

"To je, ne znam kako da kažem, kao da ja idem graditi neboder. Dakle, opasno za zdravlje, opasno po ljudi, opasno po ekonomiju i prvenstveno potencijalno smrtonosno za pacijente. Moja sestra ne smije dati lokalni anestetik, oni ga daju u nekakvoj šupi. Ne bi ni auto stavio unutra. I tamo je materijala za, po mojoj procjeni, zapljenu oko 80 tisuća eura", rekao je za Dnevnik Nove TV Miroslav Kinčl, specijalist opće i plastične kirurgije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene