Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesna situacija

Drama hrvatskih pomoraca u Grčkoj, jedan od njih za Dnevnik Nove TV: "Ne vjerujemo nikome dok ne kročimo u zrakoplov"

Aktualno Galerija Mirjana K - 1 Mirjana K - 1 Foto: Screenshot Mirjana K - 2 Mirjana K - 2 Foto: Screenshot Mirjana K - 3 Mirjana K - 3 Foto: Screenshot +0 Mirjana K - 4 Galerija 1/4 >>
Već više od tri mjeseca posada broda "Mirjana K" čeka iskrcaj u grčkoj luci Pirej. Na brodu su sedmorica članova posade, četiri Hrvata, jedan crnogorski državljanin te dvojica albanskih državljana. Brod je u luci od svibnja jer brodar više nije mogao ispunjavati svoje obveze.

Za utorak je dogovoren sastanak predstavnika grčkih lučkih vlasti i hrvatskog veleposlanstva te će biti poznato više detalja oko iskrcaja posade. Prema riječima inspektora ITF-a Luke Simića, posada je u lošem psihičkom, ali i fizičkom stanju. Za dvojicu pomoraca kojima zdravstveno stanje ne dopušta obavljanje radnih zadaća Veleposlanstvo traži hitan iskrcaj i povratak u Hrvatsku.

Čelnik riječke tvrtke koja je upravljala brodom pred kameru Dnevnika Nove TV u ponedjeljak nije htio stati, no izjavu je dao jedan od hrvatskih pomoraca na brodu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Pročitajte i ovo Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP) RIVALI KROZ POVIJEST Erdogan optužio Grčku za okupaciju poznatog otočja pa zaprijetio: "Učinit ćemo sve što je potrebno"

"Nas dvojica imamo potvrdu od liječnika, nismo sposobni za rad, ali ni to nije dovoljan razlog da nas puste kući, nego se doslovno moramo boriti za to. Gospodin Klanac nam posljednjih dana govori i privatno i službeno da ćemo sredinom tjedna biti repatrirani, ali mi jednostavno ne vjerujemo nikome dok ne kročimo u zrakoplov", rekao je pomorac s broda "Mirjana K".

Pročitajte i ovo Ilustracija OSTAVŠTINA TROJKE Povijesni dan za Grčku: "Zatvara se ciklus koji je donio bol i podijelio društvo''

"Grčke vlasti, neću reći opstruiraju, ali jednostavno ne dozvoljavaju iskrcaj naših pomoraca. U početku su inzistirali na tome da država zastave, Panama, smanji minimalan broj članova posade, što smo na naše traženje, a ne na traženje brodovlasnika uspjeli dobiti, međutim lučke vlasti su rekle da to njima nije dovoljno i da se sva posada zamijeni", kazao je Simić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene