Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

Svidjela mu se ponuda za kredit, ali na pogrešnome mjestu: Policija uputila važno upozorenje građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu u Policijskoj postaji Bjelovar 48-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Prijevara iz članka 236. stavka 1. Kaznenog zakona, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U prijavi je 48-godišnjak naveo da je na jednoj društvenoj mreži pronašao stranicu koja nudi kredite. Stupio je u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorio podizanje zajma od više tisuća eura.

Kao osiguranje, toj je osobi u ponedjeljak, 29. kolovoza uplatio iznos od nekoliko tisuća kuna. Nakon uplate zajam mu nije isplaćen na račun te se zbog toga smatra prevarenim.

U vezi s navedenim događajem slijedi kriminalističko istraživanje.

Savjet građanima

Pročitajte i ovo Ilustracija Podli trik Ostala bez 100 tisuća kuna: Lažni kirurg "operira" Slavonijom, na meti su mu gospođe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne nasjedajte! Opet stradala umirovljenica: Zagrepčanka povjerovala prevarantu i predala mu stotine tisuća kuna

Zbog ovakvih slučajeva oglasila se PU bjelovarsko-bilogorska, koja poziva građane na oprez. Internet i društvene mreže puni su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit već će građanima i uzeti novac.


"Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude povoljnih kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne biste postali žrtve kaznenog djela", poručila je policija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene