Policija PU splitsko-dalmatinske na konferenciji za medije objavila je detalje akcije u kojoj su u petak 8. ožujka priveli osmero pripadnika kriminalne skupine s područja Splita.

Galerija


Članove kriminalne skupine se sumnjiči za počinjenje najtežih kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja - teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

Vezani članci Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave Šef Porezne otkrio da češljaju imovinu javnih dužnosnika: "Provjeravamo sve koji moraju prijaviti imovinsku karticu" Uhićenje na splitskoj Rivi Uhićen zato što je policajcu rekao "druže"? Splitski aktivist zaradio prekršajnu prijavu za vrijeđanje policajca

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez uvodno je kazao da su od prosinca 2018. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske bili su maksimalno posvećeni ovoj istrazi i pronalaženju počinitelja i njihovom procesuiranju, kako je rekao, znajući su da su građani u strahu za sebe i svoju imovinu.

"Ovom akcijom poslali smo poruku građanima da živimo u sigurnom okruženju i sigurnom gradu. Odgovorno tvrdim da je sigurnost u županiji na zadovoljavajućoj razini te da policija ima snage uhvatiti se u koštac sa svim oblicima kriminala", poručio je Vitez.

Šef splitskog PNUSKOK-a Ivan Kasum kazao je da je PNUSKOK službe Split u suradnji s USKOK-om pokrenuo kriminalističko istraživanje u sklopu akcije kodnog imena Smart.

"Prijavili smo osam osoba, a uz kaznenu prijavu USKOK-u, sedam je osoba predano pritvorskom nadzorniku. Jedna osoba nije dostupna", kazao je Kasum.

Rečeno je kako je zatraženo određivanje istražnog zatvora za sedam osoba. Tijekom istrage su oduzeta četiri pištolja za koje policija sumnja da su korišteni u počinjenju kaznenih djela. Obavljeni su i pregledi stanova i vozila, a policija od 20 prošlogodišnjih paljevina automobila na području PU splitsko-dalmatinske, njih desetak povezuje s okršajima kriminalnog miljea.

Za njih šest znaju tko su počinitelji, među njima su i danas uhićeni.