Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesretna 14-godišnjakinja, koja je jučer pronađena mrtva u automobilu u Škabrnji, poginula je zbog igre oružjem.


Naime, prilikom premještanja puške u automobilu 19-godišnjak je slučajno ispalio streljivo, koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo, priopćila je policija.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova tragedija u NASA-i: Radnik poginuo tijekom priprema lansiranja Slika nije dostupna Policija: Pas na mostu sigurno se objesio sam

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se jučer oko 12,00 sati u garaži u zaseoku Ivkovići sastalo četvero mlađih osoba. 17-godišnjak je donio nesastavljenu automatsku pušku i nakon što su je sastavili ispalio je jedno streljivo u zrak. Potom je pušku odložio na zadnje sjedište vozila u koje su svi ušli. Oko 14 sati, 19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo, koje je četrnaestogodišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo, priopćila je PU zadarska.

>> Škabrnja: U automobilu nađena mrtva učenica (14)

Prema 19-godišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, a prema 17-godišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na mjestu smrtnog stradavanja četrnaestogodišnjakinje, istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici PU zadarske izvršili su očevid, a tijelo djevojčice prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Zadru, gdje će po nalogu istražnog suca, tijekom sutrašnjeg dana, biti izvršena obdukcija.

Preminula djevojčica i njezin brat, učenik drugog razreda srednje škole, ozlijedili su se 2002. godine u Škabrnji dok su s još dvoje djece našli minu koja je eksplodirala. Nesretna djevojčica je tek nedavno bila na posljednjoj operaciji zbog posljedica eksplozije mine.