Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga pokazala

Policija: Pas na mostu sigurno se objesio sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vješanje psa u Slavonskom Brodu na JANAF-ovom mostu neupitno je nesretni slučaj, detaljnom istragom utvrdila je policija.

'Zbog sprečavanja raznih kriminalnih radnji nakon Domovinskog rata na JANAF-ov naftovod postavljena je gusta bodljikava žica. Zbog nje čovjeku je nemoguć prilaz s gornje strane cijevi koja je i vrlo uska', rekla je za Dnevnik.hr Kata Nuić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. Istakla je kako je policija utvrdila da nigdje na cijevi nema razmaknuća žice niti bilo kakvih drugih tragova koji bi uputili na to  da je njime koračao čovjek koji je još pritom morao držati psa na uzici.

Pročitajte i ovo Kate i Gerry McCann Nisu komentirali postupak Obrat u slučaju portugalske policije i nestale Maddie: Roditelji djevojčice na ovo su čekali godinama, ali im nije donijelo utjehu Slika nije dostupna Karlovac: Novorođenče nađeno na smetlištu umrlo nesretnim slučajem

>> Slavonski Brod: Pas brutalno obješen s mosta

'Istraga je pokazala da je pas sam ušao na most te se zapleo o bodljikavu žicu, počeo se bacati te tako sam objesio', rekla je glasnogovornica Nuić i istakla kako postoje tragovi razmaknute žice žice kroz koju jer pas ušao na most.

'Pravo bi čudo bilo da se taj pas sam objesio', komentirao je za Dnevnik.hr Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, i tvrdi kako takva reakcija policije nije iznenađenje već bi bio iznenađen savjesnom reakcijom. 'Prema iskustvu, policija savjesno riješi svega par posto prijava u vezi zlostavljanja životinja. Naravno da ima slučajeva gdje je policija odlično reagirala, ali nažalost oni su u manjini. Puno češće nam se javljaju građani koji tvrde da je policija na prijavu reagirala da 'ima drugog posla'', ispričao je Oman.

Glasnogovornica PU brodsko posavske demantirala je navode o inertnosti policije u vezi istraživanja zločina nad životinjama, barem na području PU brodsko-posavske. 'Mi se prema svakoj takvoj prijavi ponašamo profesionalno i odgovorno i takve tvrdnje apsolutno su netočne. Upravo u primjeru obješenog psa u Slavonskom Brodu možemo govoriti o brzoj i profesionalnoj policijskoj akciji', objasnila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene