Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Analiza uzoraka pojedinih organa novorođenčeta, koje je 9. travnja nađeno mrtvo na karlovačkom smetlištu, ne ukazuje na čedomorstvo, već je do smrti došlo nesretnim slučajem, rekla je Mira Mlinac Lucijanić, forenzička patologinja Opće bolnice u Karlovcu.


"Analiza je pokazala da je na dijelovima posteljice i u plućima ploda bilo znakova upale. U plućima su nađeni tragovi udahnuća plodne vode, a do dišnih pokreta došlo je i tijekom rađanja, ali je zbog višestruko omotane pupkovine oko vrata, te drugih okolnosti poroda, novorođenče umrlo nesretnim slučajem", kazala je patologinja Mlinac Lucijanić.

Vezani članci Ekskluzivno za Provjereno progovorila majka koja je odbila kemoterapiju za svoju kćer (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Tko je majka koja je novac za liječenje djeteta trošila na sebe: "To je ono najstrašnije. Malena joj je bila izvor prihoda" Slika nije dostupna Policija uhitila majku bebe pronađene na smetlištu

Majka mrtvog novorođenčeta je 26-godišnjakinja iz Požege, a policija ju je 11. travnja uhitila, saslušala, te pustila na slobodu do dovršetka medicinskih vještačenja. 

>> Majka nađenog mrtvog novorođenčeta saslušana i puštena na slobodu 

>> Policija uhitila majku bebe pronađene na smetlištu 

>> Kopajući po smeću pronašli mrtvo novorođenče

Tada je medijima priopćeno da će se daljnja obrada nastaviti kada se utvrdi je li nad djetetom počinjeno čedomorstva ili je ono rođeno mrtvo.

Priopćeno je također da je policija otkrila identitet majke jer je posjedovala videosnimke i točan redoslijed dolazaka kamiona sa smećem, te je rekonstrukcijom utvrđeno odakle je stiglo smeće u kojemu je bilo i tijelo mrtvog novorođenčeta umotano u plastičnu vrećicu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju