Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Par iz Siska pokušao je otplatiti dug vlastitom 15-godišnjom kćerkom.


Sisačka policija provodi istragu nad 38-godišnjakom i njegovom nevjenčanom suprugom (32) koji su dug od pet tisuća kuna pokušali naplatiti vlastitom djevojčicom. Par je od 69-godišnjaka i njegova 43-godišnjeg sina iz Općine Orle kod Siska kupio konja, no nisu imali pet tisuća kuna kojim bi platili životinju.

Vezani članci Cisterna (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Krenuli točiti gorivo pa ostali u šoku: Iz dviju cisterni iskočilo 11 migranata Slika nije dostupna 45-godišnjak osumnjičen za trgovinu ljudima i ropstvo

Otac i sin su kao otplatu duga uzeli djevojčicu te su njezinim roditeljima nadoplatili još tri tisuće kuna. Kako doznajemo od sisačke policije, djevojčica im je trebala služiti kao radna snaga. 'Svo četvero sumnjičimo za kazneno djelo trgovanje ljudima i ropstvo', rekli su nam u policiji.

Ovo nije prvi slučaj ropstva u Hrvatskoj. Nedavno je zadarska policija završila kriminalističku istragu nad 32-godišnjim državljaninom BiH s boravištem u Zadru, kojega se sumnjiči da je 17-godišnju djevojku iz okolice Bihaća držao kao taokinju i tako počinio kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva.

Nakon dolaska u Zadar, u iznajmljenom stanu u obiteljskoj kući, nad 17-godišnjom djevojkom uspostavio je ropski odnos, oduzeo joj dokumente, prisiljavao je na težak fizički rad i služenje, tjelesno je zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose. Nakon kriminalističke istrage muškarac je uz kaznenu prijavu priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Zadru, a djevojci je pružena pomoć i smještena je na sigurno.