Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduzeo joj dokumente

Zadar: Namamio djevojku brakom pa ju držao za robinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija završila je kriminalističku istragu nad 32-godišnjim državljaninom BiH s boravištem u Zadru, kojega se sumnjiči da je 17-godišnju djevojku iz okolice Bihaća držao kao taokinju i tako počinio kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva.

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je 32-godišnji muškarac djevojku upoznao prije dvadesetak dana u okolici Bihaća te joj se lažno predstavio kao 25-godišnji hrvatski državljanin koji ima kuću u Zadru. Djevojku je nagovorio da s njim dođe u Zadar obećavši joj brak.

Nakon dolaska u Zadar, u iznajmljenom stanu u obiteljskoj kući, nad 17-godišnjom djevojkom uspostavio je ropski odnos, oduzeo joj dokumente, prisiljavao je na težak fizički rad i služenje, tjelesno je zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose. Djevojka je zlostavljanje trpila zbog straha od novog nasilja sve dok se u ponedjeljak nije požalila majci, koja je o svemu izvijestila policiju.

Nakon kriminalističke istrage muškarac je uz kaznenu prijavu priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Zadru, a djevojci je pružena pomoć i smještena je na sigurno, navodi PU zadarska. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene