Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden u policiju

Psovao im "mater cigansku" i govorio da tu ne pripadaju: Dva romska dječaka brutalno napadnuta u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica dječaka romske nacionalnosti brutalno su napadnuta u parku na području zagrebačke Zavrtnice. Oko 17:30 dječake u dobi od 13 godina napao je muškarac srednje dobi.

Prema priči samih dječaka i njihovih obitelji, oni su pred trgovinom čekali djevojke da izađu iz nje, kad im je  muškarac s balkona svog privatnog stana počeo vikati da se gube otamo jer da oni 'tu ne pripadaju'. Na to su mu dječaci odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, čim one izađu iz dućana, no muškarac je ubrzo zatim sišao iz zgrade i odlučio se fizički obračunati s njima.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Navukao je, kako govore dječaci, kapuljaču na glavu, a sa sobom je donio nešto nalik teleskopskoj palici te je prvo dvaput lupio dječaka nešto slabije konstitucije, koji nosi i naočale. On je od tih udaraca pao na tlo, a muškarac je nakon toga krenuo mlatiti i drugog dječaka, kojega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao 'majku cigansku' i izvikivao razne druge uvrede.

Ubrzo su na mjesto događaja stigle Hitna pomoć i policija, a dječaci su završili u bolnici u Klaićevoj. Jutarnji je u posjedu nekoliko fotografija na kojima je vidljiv dio ozljeda koje su dječaci zadobili. Kako doznaje Jutarnji list, čini se da nisu zaradili nijedan prijelom, ali imaju niz masnica i ogrebotina.

Iz policije poručuju kako je jedna osoba koja dovodi u vezu s počinjenjem djela, koje još nema službenu kvalifikaciju, dovedena u policijske prostorije na obradu. Dječaci će dati izjavu u policiji po izlasku iz bolnice. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene