Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudit će joj s Čehokom

Na pripremno ročište priveli bivšu direktoricu varaždinske zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja direktorica varaždinske zračne luke Narcisa Huljev privedena je danas na pripremno ročište u Zagrebu gdje će joj uskoro početi suđenje zajedno s bivšim gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

Bivša direktorica zračne luke "Varaždin Airport" Narcisa Huljev danas je iz Varaždina privedena na pripremno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu gdje će joj se zajedno s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, poduzetnikom Davorom Pataftom i ostalima suditi zbog nedjela kojima je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ivan Čehok Nakon gotovo deset godina Bivši gradonačelnik Varaždina oslobođen optužbi: USKOK najavio žalbu

Datum početka suđenja bit će poznat sljedećeg tjedna, odnosno nakon dovršetka pripremnog ročišta na kojemu bi USKOK i obrana sutra trebali predložiti svoje dokaze. Obrana je najavila da će predložiti preko 50 svjedoka, a očekuje se da će na desetke svjedoka predložiti i USKOK koji je u istrazi saslušao 80-ak osoba.

>> Čehoku i Horvatu odobrena jamčevina za obranu sa slobode

Kako svi optuženici moraju biti nazočni na pripremnom ročištu, sutkinja Tanja Pavelin Borzić zatražila je da se Narcisu Huljev dovede na sud, jer nije prihvatila objašnjenje njezina odvjetnika Rajka Mlinarića da zbog depresije nije raspravno sposobna.

Nju se zajedno s Čehokom, Pataftom, Tomislavom Kezeljom, Hrvojem Vojvodom i tri Pataftine tvrtke tereti da su se udružili zbog pogodovanja Pataftinim tvrtkama čime je Varaždin navodno oštećen za 49,5 milijuna kuna.

Branitelji optuženika danas su u cijelosti odbacili optužnicu, osim u dijelu u kojem se opisuje njihov pravni status. "Njihov status je jedina istinita činjenica, a sve ostale optužbe od udruživanja do kriminalnog plana su konstrukcije i interpretacija", rekao je Mlinarić.

Bivši varaždinski gradonačelnik, kojeg se tereti u više korupcijskih afera zbog kojih je nekoliko mjeseci proveo u istražnom zatvoru, rekao je da će dokazati da su sve njegove odluke bile u korist grada.

"Dat ćemo svoje dokaze koji pokazuju da moje krivnje nema, da su to bile odluke koje su rađene u korist grada i građana", rekao je Čehok. To, po njegovim tvrdnjama, pokazuje i činjenica da se u dvije godine otkako nije gradonačelnik "stanje u gradu pogoršalo". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene