Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti Facebook grupe

Prijateljica mu zabila nož u leđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osjećam se jadno i izdano! Najbolja prijateljica mi je zabila nož u leđa! Da je barem netko drugi, tko me ne poznaje, bilo bi mi lakše, priča nam Renato Jurjević, Ogulinac koji se u ožujku našao na meti Facebook grupe 'Blokirajmo pedera - transvestita Rensa'.

Dok je proživljavao mučne trenutke i, ni kriv ni dužan, bio u središtu pozornosti ne samo u Ogulinu, ni slutio nije da se iza grupe krije prijateljica iz djetinjstva.

Pročitajte i ovo Marinko Sabljak NEZAPAMĆENE SUŠE Voda iz jezera ipak sačuvala urod ogulinskog kupusa: "Skupo je i teško..." Slika nije dostupna KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Nova tragedija na granici: Utopile se još dvije osobe u Mrežnici

'U osnovnu i srednju školu smo išli zajedno, roditelji su nam prijatelji, znam je oduvijek. I od svih ljudi baš ona da pokrene tu grupu', razočaran je Renato. Još ga više čudi što je od nje same doznao da je začetnica grupe koja poziva na njegovo javno sramoćenje i vrijeđanje. I to dok su, nakon šetnje ruku pod ruku, sjeli popiti kavu.

'Rekla je da mi mora nešto važno reći: da je netko ukrao laptop i s njenog profila kreirao tu grupu, ali da je policiji rekla da je to ona učinila... Ne vjerujem u tu priču, ona ne priznaje ni što je napravila, a kamoli što nije! Rekao sam joj da bi sve bilo drukčije da mi je sama, odmah, kazala što je napravila; neko vrijeme ne bismo pričali, i to bi bilo sve', kazuje Renato.

Dodaje da su zajednički prijatelji sumnjali da je iza cijele priče baš ta 20-godišnjakinja, ali on u to nije vjerovao. Viđali su se, provodili vrijeme zajedno. Doduše, kaže, spočitnula mu je da je progovorio o svom slučaju bez razloga, jer je sam stvorio grupu na fejsu, no nije joj to uzeo za zlo.

'Shvaćao sam to kao šalu, pa prijateljica mi je! A sad se osjećam k’o idiot! Sram me izaći van, smijat će mi se ljudi, pa svi znaju da smo prijatelji',  veli. Taj 20-godišnji mladić, koji kaže da nije homoseksualac niti transvestit, bio je “na udaru” samo zato jer je drukčiji od većine.

Prijava Odvjetništvu

PU karlovačka potvrdila je da je grupu na Facebooku osnovala njegova vršnjakinja i tako 'javno iznijela i širila mržnju i netrpeljivost po osnovi spolnog opredjeljenja, te poticala na vrijeđanje i omalovažavanje'. Zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo 'rasna i druga diskriminacija' Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu proslijedit će posebno izvješće. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene