Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba poginula

Užas na A1: Žena je u kritičnom stanju nakon prevrtanja autobusa, čeka se njegovo uklanjanje, a policija poziva na krajnji oprez

Prometna nesreća na A1
Prometna nesreća na A1 Robert Fajt / CROPIX
Aktualno Galerija Prometna nesreća na A1 Prometna nesreća na A1 Foto: Robert Fajt / CROPIX Jedna osoba smrtno je stradala u prevrtanju autobusa na autocesti A1 - 3 Jedna osoba smrtno je stradala u prevrtanju autobusa na autocesti A1 - 3 Foto: Robert Fajt / CROPIX Jedna osoba smrtno je stradala u prevrtanju autobusa na autocesti A1 - 1 Jedna osoba smrtno je stradala u prevrtanju autobusa na autocesti A1 - 1 Foto: Robert Fajt / CROPIX +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Jedna je osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno, od čega je jedna u kritičnom stanju, u prevrtanju autobusa u subotu navečer na autocesti kod čvora Brinje.

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti A1 u smjeru sjevera u 23:43 u subotu kada je 58-godišnji albanski državljanin, upravljajući autobusom albanskih nacionalnih oznaka, iz neutvrđenog razloga skrenuo udesno, udario u ogradu i prevrnuo se na lijevi bok, objavila je ličko-senjska policija.

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo devet putnika i vozač.

Jedna je osoba smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno te im se liječnička pomoć pruža u bolnicama u Karlovcu i Ogulinu, a jedna od ozlijeđenih osoba je u kritičnom stanju.

Ravnatelj ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je da je jedna pacijentica starije životne dobi životno ugrožena te su prognoze za njezino stanje teške. Kod dvojice putnika ozljede su također teške, oni su na odjelu kirurgije, ali im je stanje bolje, dok je četvrta osoba koja se kod njih liječi mlađa ženska osoba koja je zadobila lakše ozljede.

U karlovačkoj je bolnici pet pacijenata iz te prometne nesreće, svi su stabilno. Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je da je tijekom jutarnje vizite utvrđeno je da se stanje od noćas nikome nije pogoršalo te se dobro oporavljaju na odjelu traumatologije i abdominalne kirurgije.

Svih petero su albanski državljani i svi su stariji od 50 godina.

Zbog nesreće je dionica autoceste A1 Zagreb - Split - Ploče između čvorova Ogulin i Brinje do 7:30 bila zatvorena u oba smjera.

Sada je dionica autoceste A1 između čvorova Ogulin i Brinje u oba smjera otvorena, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta.

No promet u smjeru Zagreba još nije normaliziran zbog prevrnutog autobusa koji leži na kolniku pa se vozi jednom prometnom trakom, a iz policije pozivaju na oprez.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 JEZIVI PODSJETNIK Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

Pročitajte i ovo Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 1 TRAGEDIJA U ŠPANJOLSKOJ VIDEO Autobus s mosta sletio u nabujalu rijeku: Šest osoba je poginulo, dvije su ozlijeđene

Priprema se podizanje i uklanjanje autobusa, kazala je glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević te upozorila da snijeg stvara probleme: ''Iako se snijeg čisti, ipak je u zimskim uvjetima na cesti i posebne prometne regulacije potreban krajnji oprez i strpljivost vozača.''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene