Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA U ŠPANJOLSKOJ

VIDEO Autobus s mosta sletio u nabujalu rijeku: Šest osoba je poginulo, dvije su ozlijeđene

Aktualno Galerija Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 4 Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 4 Foto: BRAIS LORENZO / AFP Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 3 Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 3 Foto: BRAIS LORENZO / AFP Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 2 Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 2 Foto: BRAIS LORENZO / AFP +0 Autobus sletio u rijeku u Španjolskoj - 1 Galerija 1/4 >>
Šest ljudi je poginulo, a dvoje je ozlijeđeno nakon što je putnički autobus u subotu sletio s mosta i pao u rijeku na sjeverozapadu Španjolske, priopćile su u nedjelju hitne službe.

Dvoje preživjelih - vozač autobusa i putnica - spašeni su iz rijeke Lerez, gdje su jaka struja i veliki protok zbog obilnih kiša koje su zahvatile područje Galicije ometali potragu i spašavanje, rekle su vlasti.

Prevezeni su u obližnje bolnice s različitim ozljedama, dodali su. Glasnogovornik je dodao da je operacija potrage i spašavanja oko mosta sada završena dok inženjeri pokušavaju pronaći način kako sigurno izvući olupinu iz rijeke Lerez.

Autobus tvrtke Monbus putovao je između gradova Lugo i Vigo i zaustavio se u zatvorskom centru Monterroso u blizini mjesta nesreće, a prevozio je članove obitelji koji su bili u posjetu voljenima u zatvoru, piše Glas Galicije.

Iz nerazjašnjenih razloga sletio je s ceste na mostu s visine oko 40 metara i oko 21:30 sati po lokalnom vremenu pao u vodu.

Hitne službe prvu dojavu su dobile od motorista koji je prolazeći primijetio da je ograda mosta jako oštećena, a ubrzo nakon toga primili su drugi poziv iz autobusa koji se punio vodom.

Prema prvim informacijama u autobusu je u trenutku pada bilo ukupno devet osoba, vozač i osam putnika, rekao je regionalni dužnosnik Maica Larriba. Međutim, sada se vjeruje da ih je bilo osam na temelju prijava nestalih osoba koje su podnijeli rođaci.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 JEZIVI PODSJETNIK Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga obustavljena Poginule su najmanje 34 osobe, od toga osmero djece: Odron blata zatrpao autobus s putnicima

Spasilačke ekipe morale su tijekom noći prekinuti operaciju na gotovo dva sata zbog loših vremenskih uvjeta i stanja na terenu prije nego što su je nastavili ujutro.

Uzrok nesreće zasad je nepoznat, a 63-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola ili droga, objavila je policija. Prvi čovjek regionalne vlasti u Galiciji Alfonso Rueda istaknuo je jako loše vremenske uvjete kao jedan od mogućih uzroka nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene