Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović pretučen je jutros ispred svoje zgrade u ulici Božidara Magovca u zagrebačkom naselju Travno.


Rađenovića su jutros nepoznati napadači pretukli bejzbol palicom u blizini njegova stana.

Vezani članci Snijeg u Lici i Dalmaciji Snijeg prekrio dijelove Dalmacije, na Zelovu ga napadalo čak 15 centimetara. Policija uputila apel: ''Vožnja je otežana, budite oprezni!" Slika nije dostupna Bandić: Rađenović je 'zatekao neke stvari' i rekao sam mu da ide do kraja

Policija još nije obavila razgovor s Rađenovićem jer se još nalazi na medicinskom promatranju.

Inače, u policiji su potvrdili da je Rađenović ranije ove godine dobivao prijeteća pisma na adresu svog Ureda, no kažu kako ta pisma još ne dovode u vezu s ovim događajem.

Direktor Zagrebačkih cesta je lakše ozlijeđen i nalazi se u KBC Zagreb, a policija traga za dvojicom nemaskiranih napadača koji su ga oko 8,15 sati sačekali u blizini stana u Ulici Božidara Magovca dok je išao na posao i napali ga pred njegovim automobilom. Jedan ga je pošpricao suzavcem, a drugi ga je bejzbol palicom udario po glavi.

Napadači, koji nisu bili maskirani, potom su pobjegli, a Rađenović je sam pozvao policiju te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Od rujna prošle godine na čelu je Zagrebačkih cesta, podružnice u sastavu Zagrebačkog holdinga u koju su krajem travnja "ušli" USKOK-ovi i policijski istražitelji zbog sumnje u nezakonito poslovanje.

Neki mediji već javljaju kako je riječ o klasičnoj "sačekuši" i nekoj vrsti mafijaške poruke te ocjenjuju kako napad na Rađenovića ukazuje da je istraga u Zagrebačkim cestama vrlo ozbiljna, no u policiji ne žele nagađati je li napad povezan s tom istragom.

Milan Bandić i Slobodan Ljubičić osudiliu su napad.

Ljubičić je izjavio da je napad na Rađenovića i udarac po Holdingu. Ako je napad vezan s obavljanjem njegova posla, u kojemu mi dajemo apsolutnu podršku, cijela uprava Zagrebačkog holdinga je iza njega, rekao je Ljubičić.

Rađenović je, prema pisanju medija, vrlo kooperativan u istrazi o poslovanju Zagrebačkih cesta koje je, kako je nedavno izjavio, prije njegovog dolaska bilo netransparentno.

Kako istragu vodi USKOK pojedinosti se ne mogu doznati, no nagađa se da je sumnjiva suradnja Zagrebačkih cesta s tridesetak privatnih tvrtki, kooperanata, uglavnom dobavljača kamena, cementa i šljunka unazad četiri godine kada je direktor bio Ivan Kolarić, inače rođak supruge zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Kolarić je izjavio da što se njega tiče, policija može istraživati što hoće te da su i njegovi podređeni mogli potpisivati i sklapati ugovore.

No, zastupnik HSP-a u Gradskoj skupštini i tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Stipo Ćorić uvjeren je da je upravo on predmet istrage i tvrdi da ga je USKOK-u prijavio Rađenović s kojim je u sukobu od listopada prošle godine. Rađenović je tu optužbu odbacio.

Rađenovića je u bolnici već u dva navrata posjetio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, koji je također osudio napad.