Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručitelj premlaćivanja i dalje nepoznat

USKOK zbog Rađenovićeve prijave optužio tri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon provedene istrage u povodu prijave nekadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića USKOK je optužio tri osobe zbog davanja mita, protuzakonitog posredovanja, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, poticanja na krivotvorenje isprave i krivotvorenja isprave, izvijestilo je Državno odvjetništvo RH na internetskim stranicama.

USKOK je optužnicu podigao protiv L.S. (1939.), N. H. (1952.) i B.V. (1954.), navodeći samo njihove inicijale i dob. Prvookrivljenog L. S. tereti se da je u ožujku 2008. u Zagrebačkim cestama dao direktoru podružnice mobitel vrijedan 2.900 kuna i bocu pića kako bi mu u što kraćem roku odobrio plaćanje dospjelih računa u iznosu od 317.346 kuna za usluge obavljene tijekom 2007. i 2008., koje je njegova tvrtka ispostavila Zagrebačkim cestama.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

N. H. tereti se da je od rujna 2005. do rujna 2006. kao voditeljica Odjela nabave u Zagrebačkim cestama zatražila od B.V., vlasnika i direktora tvrtke-kooperanta Zagrebačkih cesta da kroz svoje poslovne knjige provede i plati račune mljekarske tvrtke koja je isporučila svoje proizvode jednoj političkoj stranci, koja je sudjelovala na lokalnim izborima u Zagrebu za potrebe predizborne kampanje.

Ni dan danas se ne zna tko je naručio napad

Ujedno ga je upozorila da bi Zagrebačke ceste mogle prekinuti poslovnu suradnju s njegovom tvrtkom odbije li platiti račune. Trećeokrivljeni B. V. na to je pristao pa je iznos od 35.238 kuna uplaćen na račun mljekarske tvrtke. N. H. i B. V. su nakon toga radi sticanja imovinske koristi tvrtki B. V. dogovorili prefakturiranje računa mljekarske tvrtke podružnici Zagrebačke ceste te je tvrtka B. V. ispostavila Zagrebačkim cestama račune u iznosu od 57.484 kuna ili 22.246 kune više od iznosa kojeg je tvrtka B. V. platila.

USKOK i policija su u Zagrebačke ceste ušli u travnju prošle godine, nakon prijave tadašnjeg direktora Igora Rađenovića koji je na čelo tvrtke došao osam mjeseci prije. Dva mjeseca poslije Rađenović je pretučen ispred stana u Novome Zagrebu, a dvojica napadača su uhvaćena i pravomoćno osuđena na po tri godine zatvora. No, do danas se nije otkrilo tko je nasilnicima platio 3000 eura i naručio napad. Policijsko-uskočka istraga u Zagrebačkim cestama lani je u srpnju rezultirala podnošenjem istražnog zahtjeva protiv četvero zaposlenika zbog davanja mita, protuzakonitog posredovanja, zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene