Hrvatska policija provela je još jednu veliku i uspješnu akciju sprječavanja krijumčarenja drogom u zemlji. Naime, 12 osoba je osumnjičeno zbog krijumčarenja droge iz BiH u Hrvatsku. Njih 11 je uhićeno, a za jednom osobom se još traga.

Galerija Velika akcija policije: Prekinut krijumčarski lanac - 3 Velika akcija policije: Prekinut krijumčarski lanac - 1 Velika akcija policije: Prekinut krijumčarski lanac - 2 +5 Velika akcija policije: Prekinut krijumčarski lanac - 4

PU istarska izvjestila je javnost o uspješnoj akciji suzbijanja krijumčarskog kanala heroina iz BiH za područje Istre i Dalmacije. Akcija "Grota" je započela u studenom 2020. godine nakon što su zaprimili saznanja da određene osobe krijumčare iz BiH drogu za ilegalno narko tržište Istre i Dalmacije.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je 12 osoba, od kojih devet hrvatskih državljana i troje državljana BiH, a sumnjiči ih se za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, to jest za krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku.

Provedenim istraživanjem potkriveno je da su od prosinca 2020. do 14. listopada 2021. krijumčarili drogu putem "graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, u teretnim i osobnim vozilima, a krijumčari su nastavno na propisane epidemiološke mjere ulazili u Hrvatsku koristeći fiktivna pozivna pisma za poslovne sastanke ili su navodili tranzit kao razlog ulaska u Hrvatsku''.

Provedeno je 30 pretraga osoba, domova, garaža i poslovnih prostora, a pronađen je novac, droga i ostali predmeti koji su služili u njihovoj operaciji krijumčarenja.

Goran Lauš, voditelj Službe kriminaliteta droga PUZ-a Kako je mula iz zračne luke progutala 76 kapsula kokaina: "Tehnika je dosta komplicirana..."

Pala mula na zagrebačkom aerodromu EKSKLUZIVNO! Gotovo kilogram kokaina koji je prenosila mula, bio je namijenjen prodaji na hrvatskim ulicama

"U kriminalističkom istraživanju ukupno je pronađeno i oduzeto 19.433 grama heroina, 1778 grama amfetamina, oko 1000 grama marihuane, 28 grama ecstasya i četiri grama kokaina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji i oko milijun kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge", navode iz policije.

Uhićeno je 11 osoba, a jedna je osoba još uvijek u bijegu te se za njom traga.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju