Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 uhićenih, 1 osoba u bijegu

FOTO Velika akcija policije: Prekinut krijumčarski lanac, pronašli više od milijun kuna i 19 kilograma heroina

Hrvatska policija provela je još jednu veliku i uspješnu akciju sprječavanja krijumčarenja drogom u zemlji. Naime, 12 osoba je osumnjičeno zbog krijumčarenja droge iz BiH u Hrvatsku. Njih 11 je uhićeno, a za jednom osobom se još traga.

PU istarska izvjestila je javnost o uspješnoj akciji suzbijanja krijumčarskog kanala heroina iz BiH za područje Istre i Dalmacije. Akcija "Grota" je započela u studenom 2020. godine nakon što su zaprimili saznanja da određene osobe krijumčare iz BiH drogu za ilegalno narko tržište Istre i Dalmacije.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je 12 osoba, od kojih devet hrvatskih državljana i troje državljana BiH, a sumnjiči ih se za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, to jest za krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku.

Provedenim istraživanjem potkriveno je da su od prosinca 2020. do 14. listopada 2021. krijumčarili drogu putem "graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske, u teretnim i osobnim vozilima, a krijumčari su nastavno na propisane epidemiološke mjere ulazili u Hrvatsku koristeći fiktivna pozivna pisma za poslovne sastanke ili su navodili tranzit kao razlog ulaska u Hrvatsku''.

Provedeno je 30 pretraga osoba, domova, garaža i poslovnih prostora, a pronađen je novac, droga i ostali predmeti koji su služili u njihovoj operaciji krijumčarenja.

Pročitajte i ovo Goran Lauš, voditelj Službe kriminaliteta droga PUZ-a Novi detalji slučaja Kako je mula iz zračne luke progutala 76 kapsula kokaina: "Tehnika je dosta komplicirana..."

Pročitajte i ovo Pala mula na zagrebačkom aerodromu doznaje dnevnik nove tv EKSKLUZIVNO! Gotovo kilogram kokaina koji je prenosila mula, bio je namijenjen prodaji na hrvatskim ulicama

"U kriminalističkom istraživanju ukupno je pronađeno i oduzeto 19.433 grama heroina, 1778 grama amfetamina, oko 1000 grama marihuane, 28 grama ecstasya i četiri grama kokaina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji i oko milijun kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge", navode iz policije.

Uhićeno je 11 osoba, a jedna je osoba još uvijek u bijegu te se za njom traga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene