Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podigao 58 kredita vrijedna 3,7 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pri pokušaju izlaska iz Hrvatske policija je na mađarskoj granici uhitila 37-godišnjaka osumnjičenog da je zlouporabom položaja te krivotvorenjem isprava podigao čak 58 kredita vrijedna više od 3,7 milijuna kuna.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenik je predan istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Pročitajte i ovo Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici

Uhićenog se tereti da je na svoje ime ili na ime neke od 21 osobe koje su mu pomagale podigao 58 kredita u Privrednoj, Volksbanci, Reiffeisen banci, HVB Splitskoj banci, Podravskoj banci, Brod banci i VB Leasingu.

Policija tvrdi da je osumnjičeni kao zaposlenik Hrvatskih šuma, odnosno jedne od Šumarija Uprave šuma Bjelovar, u zahtjevima za kredit upisivao lažne podatke o zaposlenju i plaći, potpisao odgovorne osobe i dokumente neovlašteno ovjeravao službenim pečatima.

Policija njegove pomagače sumnjiči da su ovjeravali zahtjeve za kredite kao da su djelatnici poduzeća, a što ustvari nisu.

Uhićenog se sumnjiči za osam slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti te 58 krivotvorenja službenih isprava, dok se pomagače tereti za ukupno 53 kaznena djela krivotvorenja.

Protiv svih osumnjičenih kaznene prijave podnesene su još u kolovozu, no kako je 37-godišnjak bio nedostupan vlastima za njim je raspisana potraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene