Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pri pokušaju izlaska iz Hrvatske policija je na mađarskoj granici uhitila 37-godišnjaka osumnjičenog da je zlouporabom položaja te krivotvorenjem isprava podigao čak 58 kredita vrijedna više od 3,7 milijuna kuna.


Nakon kriminalističke obrade osumnjičenik je predan istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Vezani članci Policajac, ilustracija Ranoranilac iz Bjelovara: Zaustavila ga policija u 8:45, napuhao 3,88 promila Frizerski salon Ivančice Kudlek Stanovnici Banovine sada muku muče s otplatom kredita, ministar poručuje: ''Izdali smo preporuku o zastoju ovršnih postupaka''

Uhićenog se tereti da je na svoje ime ili na ime neke od 21 osobe koje su mu pomagale podigao 58 kredita u Privrednoj, Volksbanci, Reiffeisen banci, HVB Splitskoj banci, Podravskoj banci, Brod banci i VB Leasingu.

Policija tvrdi da je osumnjičeni kao zaposlenik Hrvatskih šuma, odnosno jedne od Šumarija Uprave šuma Bjelovar, u zahtjevima za kredit upisivao lažne podatke o zaposlenju i plaći, potpisao odgovorne osobe i dokumente neovlašteno ovjeravao službenim pečatima.

Policija njegove pomagače sumnjiči da su ovjeravali zahtjeve za kredite kao da su djelatnici poduzeća, a što ustvari nisu.

Uhićenog se sumnjiči za osam slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti te 58 krivotvorenja službenih isprava, dok se pomagače tereti za ukupno 53 kaznena djela krivotvorenja.

Protiv svih osumnjičenih kaznene prijave podnesene su još u kolovozu, no kako je 37-godišnjak bio nedostupan vlastima za njim je raspisana potraga.