Suđenje ocu s Paga
Suđenje ocu s Paga Foto: DNEVNIK.hr

Otac optužen za četverostruki pokušaj ubojstva svoje maloljetne djece na Pagu tražio je od Vrhovnog suda RH da mu se istražni zatvor zamijeni mjerom opreza zabrane približavanja djeci i javljanja nadležnoj policijskoj upravi.


Optuženi 54-godišnjak, kojem se suđenje na Županijskom sudu u Zadru nastavlja 18. veljače, tražio je ukidanje pritvora zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud to mu je odbio jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili dovršiti pokušana kaznena djela, javlja Zadarski.hr

Vezani članci Party na Zrću, arhiva (Foto: Pixell) Ništa od partijanja: Zrće zabranilo sve festivale za ovu godinu, poznato i kada će ipak biti održani Artbat - 3 Svjetska glazbena senzacija Artbat, koju obožavaju zvijezde, dolazi na Pag

Uz to se navodi i kako iz psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja proizlazi da je osoba disocijalne strukture ličnosti te je kazneno djelo počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti.

"S obzirom na trajna oštećenja psihičkih funkcija i na mogućnost daljnje progresije, postoji rizik od počinjenja novih kaznenih djela te je zbog redukcije budućeg rizičnog ponašanja preporučeno izricanje sigurnosne mjere obveznog psihijatrijskog liječenja", ističe se u rješenju Vrhovnog suda u kojem. Navodi se i da zdravstveno stanje nije razlog za ukidanje pritvora s obzirom na to da je adekvatna liječnička skrb istražnim zatvorenicima osigurana unutar zatvorskog sustava.