Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pamtit će taj travanj

Protiv trojice hrvatskih policajaca podignuta optužnica! Zaustavili vozilo i pristali na suludi vozačev plan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trojica policajaca krivotvorila su dokumente i namjerno krivo prikazala tko je počinio prometne prekršaje 20. travnja 2021. u Zagrebu.

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (40, 36, 32, 37, 34) zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenju službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se prvu trojicu tereti da su, 20. travnja 2021. u Zagrebu, kao policajci Mobilne jedinice prometne policije, tijekom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo njemačkih registracija kojim je upravljao 37-godišnjak s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te utvrdili obilježja prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila. Na njegovo traženje da ga ne evidentiraju kao vozača, već da kao vozača neistinito evidentiraju 34-godišnjaka te da ne poduzimaju radnje potrebne radi procesuiranja navedenog prekršaja, prva trojica dogovorno su pristala.

Pročitajte i ovo Slađana Novoselnik na izricanju predsude Već treća presuda Fatalna ujna osuđena zbog poticanja na ubojstvo muža: Dobila četiri godine i 10 mjeseci, a nećak sedam godina zatvora

Pročitajte i ovo Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura

Kako bi stvorili privid da je petookrivljeni, kojeg je na mjesto događaja pozvao 37-godišnjak i od njega zatražio da umjesto njega bude evidentiran kao vozač, upravljao vozilom te počinio prekršaje, 40-godišnjak je obavio potrebne provjere u sustavu MUP-a, a 36-godišnjak je popunio obrasce potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni za prometne prekršaje u kojima je neistinito naveo da je vozio 34-godišnjak. Potom su policajci izradili i svojim potpisima ovjerili službena izvješća u kojima su neistinito naveli da je 34-godišnjak vozio i napravio prometne prekršaje, a da je 37-godišnjak bio suvozač u tom vozilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene