Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neke nekretnine već prodane

Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura

Željko Kerum
Željko Kerum Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Kvadrat zemljišta na Čiovu procijenjen je na 79 eura po kvadratu.

Trgovački sud u Splitu zaprimio je procjembeni elaborat vrijednosti zemljišta Keruma d.o.o. u stečaju prema kojem je vrijednost 369 četvornih metara parcele u Okrugu na Čiovu procijenjena na 29.302 eura, odnosno 79,41 eura po kvadratu.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", ističe se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon nedavnog dopisa stečajne upraviteljice Kerum d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

Pročitajte i ovo Hrvatska policija upala na Liberland Odmah počeli s obnovom VIDEO Troje uhićenih uz primjenu sile u Liberlandu: "Samo želim da mi pokažete identifikaciju"

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina, od kojih je na bubnju za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada, robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura, zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

Pročitajte i ovo Nesreća u Slatini Nema ozlijeđenih FOTO Policija otkrila detalje bizarne nesreće: Bio je pijan i nije bio sam u vozilu, a evo i kako je sletio na krov

U sklopu unovčavanja Kerumovih nekretnina nedavno su obavljeni i oglasi za prodaju spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiriju spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda. U slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu ''tko da više'', a prodaja se obavlja po načelu ''viđeno-kupljeno'', što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene