Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paranoidna šizofrenija

Neubrojivo stanje: Zbog ubojstva dobio šest mjeseci boravka na psihijatriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
K. M, prema presudi varaždinskog Županijskog suda, šest bi mjeseci trebao provesti u psihijatrijskoj ustanovi zbog toga što je u neubrojivu stanju, odnosno u stanju paranoidne shizofrenije, zbog čega nije mogao upravljati svojim postupcima, 24. srpnja 2010. godine na mostu u međimurskom Turčišću ubio Krunoslava Kontreca.

To je učinio hicima iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao i skrivao ispod kreveta.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

K.M. je tvrdio da nije kriv, a odlučio se braniti šutnjom, iako je u dva navrata tijekom istrage i jednom na glavnoj raspravi iznio svoju obranu. Kontrecovo tijelo, inače, pronađeno je tek lani u listopadu, kad je Andrija Barić orao svoju zapuštenu njivu na predjelu zvanom Slokovec u Donjem Hrašćanu. To je mjesto oko jednog kilometra udaljeno od mjesta ubojstva, no s obzirom na to da put ide uz Trnavu, tijelo je tamo moglo biti dostavljeno na razne načine.

'Moglo se po rijeci, autom ili traktorom možda, ne zna se, jer nisu pronađeni nikakvi tragovi. Isto tako, obdukcijom se nije moglo utvrditi na koji je način oštećeni preminuo – kazala je danas raspravna sutkinja. Sud nije prihvatio obranu od K.M. prema kojoj je tvrdio da mu je automatsku pušku netko bacio na dvorište, a on ju je sakrio pod krevet i to nije prijavio policiji jer se nikad ranije nije susreo s oružjem. Produljen mu je i pritvor jer je po mišljenju vještaka opasan za okolinu. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene