Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CRNE STATISTIKE

Policija: U prvih deset mjeseci 25 posto više mrtvih u prometu, najčešći uzrok je brzina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U proteklih deset mjeseci na hrvatskim prometnicama zabilježeno je čak četvrtinu poginulih više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je policija nakon prvog vikenda u studenome u kojemu je na cestama poginula još jedna osoba.

Prema MUP-ovim podacima, u prvih deset mjeseci 2021. u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginulo 259 osoba, što je 53 osobe ili 25,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je poginulo 206 osoba.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 1 Kobna noć Završen očevid teške nesreće kod Zagreba: 46-godišnjak prebrzo vozio i sletio s ceste, poginuo je

Proteklog vikenda od ukupno 4586 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1815), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (562) i vožnja u alkoholiziranom stanju (463). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćen je 201 vozač.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 1 Očevid u tijeku Smrt na cesti: U prometnoj nesreći poginula jedna osoba

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 111, počinili su vozači u dobi od 18 do 24 godina, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća nedopuštena brzina od 234 kilometara na sat zabilježena je na vukovarsko-srijemskom području, dok je na brodsko-posavskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola kod vozača koji je imao 3,1 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečen 21 ponavljač. Recidivisti su, prema policijskim podacima, tijekom vikenda počinili ukupno 26 novih prometnih prekršaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene