Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto provoda krš i lom

Uigrani dvojac u Zagrebu mamio žrtve oglasima za masažu: Kada bi muškarci došli na druženje, nastao bi pakao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i ženom starosti 41 godinu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništvo.

"Sumnja se da je osumnjičeni par zajedno s dvije zasad nepoznate muške osobe krajem kolovoza 2022. godine objavio oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi", izvijestili su iz PU zagrebačka.

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresirao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputama došao u kuću na području Peščenice.

Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 700 kuna za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao osumnjičeni 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene prijetnje od oštećenog zatražili još novca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovljen prevarant Direktor lažirao ugovore vrijedne više od sto milijuna eura: Prao novac pa sve prebacio na svoju tvrtku u inozemstvu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oprez Svidjela mu se ponuda za kredit, ali na pogrešnome mjestu: Policija uputila važno upozorenje građanima

Upućene prijetnje su kod oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život te im je u konačnici predao još 1.500 kuna i napustio kuću.

Još jedna žrtva

No, tu nije bio kraj. Početkom rujna objavljeni oglas privukao pažnju 38-godišnjaka koji je također kontaktirao osumnjičenu i dogovorio susret.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice, oštećenog je dovezao 41-godišnji osumnjičeni, a po ulasku u kuću oštećeni je 41-godišnjakinji predao 800 kuna za obećanu uslugu da bi u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca koji im je u konačnici oštećeni predao u strahu za vlastiti život.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 6.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene