Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

KIŠA I POPLAVA

VIDEO Stravične sudbine poginulih u oluji: "Silina riječne struje razbila je prozore i zatrpala ga namještajem. Nije mu bilo spasa"

Aktualno Galerija Poplava u Italiji Poplava u Italiji Foto: Afp Poplava u Italiji - 1 Poplava u Italiji - 1 Foto: Afp Poplava u Italiji - 2 Poplava u Italiji - 2 Foto: Afp Poplava u Italiji - 3 Poplava u Italiji - 3 Foto: Afp +2 Poplava u Italiji - 4 Galerija 1/7 >>
Najmanje devet ljudi je poginulo, a još ih je četvero nestalo nakon nezapamćenog nevremena koje je pogodilo središnju talijansku regiju Marche.

Nezapamćeno nevrijeme koje je pogodilo talijansku regiju Marche odnijelo je najmanje devet života, a još četiri osobe su nestale.

Prema informacijama lokalnih medija, uz devet poginulih je i četvero nestalih, među kojima je dvoje djece.

Riječna struja porazbijala prozore

Među žrtvama poplave u Ostri, u regiji Marche, bio je i 82-godišnji Fernando Olivi, stariji muškarac koji se teško kreće, a koji je živio u kući na prvom katu.

"Nažalost, u njegov dom je prodrla voda kada se izlila rijeka Misa. Prozori su bili razbijeni od siline riječne struje, a namještaj se srušio na njega i zarobio ga u kući. Nije mu bilo spasa", kazala je gradonačelnica Ostra Federica Fanesi.

Pokušavali spasiti automobile

RaiNews navodi kako je nekoliko žrtava poginulo jer su pokušavali spasiti automobile iz garaža. Troje stradalih živjelo je u istoj zgradi.

"Iznenadili su ih voda i blato", kazali su susjedi.

Jedna osoba je stradala jer nije htjela izaći iz kuće.

"Moj ujak je umro možda zato što je podcijenio opasnost i nije htio napustiti svoj dom. Ostao je zarobljen", rekao je nećak poginulog.

Objavljena snimka iz zraka

Helikopter hitnih službi snimio je potopljene automobile i poplavljene ulice iznad Cantiana u regiji Marche.

Na Snimku su na Twitteru objavili talijanski vatrogasci.

380 vatrogasaca obavljaju intervencije između Ancone i Pesara Urbina posljednja 24 sata. Obavljeno je više od 500 intervencija, samo u glavnom gradu Marche više od 300. 

Spasioci među blatom, srušenim stablima i u naplavljenim rijekama nastavljaju potragu za nestalim osobama između Barbare, Castelleonea i Serra de 'Conti, dok vatrogasci bagerima i vodenim pumpama isušuju i čiste područja.

U dva sata palo više od 400 mm kiše

Lokalne vlasti priopćile su da nisu očekivale tako iznenadnu "vodenu bombu" jer je u četvrtak navečer u samo dva sata palo više od 400 mm kiše, poplavivši ulice nekoliko gradova u pokrajinama Ancona i Pesaro-Urbino.

Pročitajte i ovo Golemi oblak nad Čazmom Zacrnilo se nebo FOTO "Ovo je čudovište koje je nas je napalo": Čazmanski fotograf netom prije nevremena snimio monstruozni oblak

"Bilo je poput potresa", rekao je Ludovico Caverni, gradonačelnik grada Serra Sant'Abbondio, za državni radio RAI.

Stefano Aguzzi, šef civilne zaštite u regionalnoj vladi Marche, rekao je da je pljusak bio mnogo jači nego što se predviđalo. "Dobili smo uobičajeno upozorenje za kišu, ali nitko nije očekivao ovakvo nešto", rekao je novinarima.

Pročitajte i ovo Saniraju se posljedice nevremena u Čazmi - 2 Posljedice nevremena FOTO Porušeni krovovi, suze i očaj: Čazmanci dan poslije nezapamćene oluje zbrajaju štete na domovima

Službe spašavanja još uvijek traže preživjele, prenosi Daily Mail.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene