Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Krojf osuđen na tri godine zatvora zbog krađe dva Mercedesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenko Žaja Krojf danas je u odsutnosti na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog krađe dvaju Mercedesa koji su potom uz novčanu naknadu vraćeni vlasnicima.

Iako se Žaju prvom optužnicom teretilo za više krađa, na kraju je osuđen za samo dvije. Sutkinja Maja Stipić Štampar ga je proglasila krivim jer je u ožujku 1997. organizirao povrat ukradenog Mercedesa vlasniku uz naknadu od 14.000 franaka. Iste godine je sa zaštićenim svjedokom Zoranom Miletićem organizirao povrat ukradenog Mercedesa vlasniku Željku F. Mercedes je vrijedan 180.000 kuna, a tražili su naknadu od 32.198 kuna. Prema presudi, prihvatili su zahtjev oštećenika pa im Kroj mora vratiti novac kojim su otkupili vlastite automobile.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Kada je 'pala' tzv. zločinačka organizacija, Žaja je u pritvoru proveo oko 16 mjeseci pa će, ako presuda postane pravomoćna, morati odležati samo godinu i osam mjeseci. Krojf je oslobođen i troškova postupka jer je nezaposlen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene