Zgrada u kojoj je pronađena mrtva žena
Zgrada u kojoj je pronađena mrtva žena Foto: Milan Sabić/Pixsell

Protiv 15-godišnjaka je splitska policija jučer podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva. Određen mu je istražni zatvor.


Sudac za mladež Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 15-godišnjaku koji se sumnjiči da je u nedjelju kasno popodne ubio 89-godišnju ženu u njezinu stanu u Splitu, doznaje se u utorak na Županijskom sudu.

Vezani članci Očevid u Rušici gdje je ubijen muškarac - 1 Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom? Očevid u obiteljskoj kući u Ruščici - 3 Sin ubio oca: Policija u obiteljskoj kući pronašla mrtvog muškarca, ubojica ubrzo uhićen

Sudac za mladež istražni zatvor odredio je 15-godišnjem mlađem maloljetniku 'zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti'.

Protiv 15-godišnjaka je splitska policija jučer podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva. Sumnjiče ga da je u nedjelju kasno popodne zakucao na vrata stana 89-godišnjakinje na 3. katu Sukošanske ulice u Splitu te nakon toga staricu ugurao u stan. Potom joj je zadao više udaraca od kojih je umrla na mjestu napada.

Kako neslužbeno navode mediji, nakon što ju je ubio, tijelo je odvukao do balkona i tamo ostavio. Iz stana ništa nije nestalo.

Za vrijeme ubojstva sin ubijene starice, koji je s njom živio, radio je.

Ubojica je zatim sav krvav otišao u zgradu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, koja je u samom susjedstvu, te se prijavio. Prvo je rekao kako je napadnut, a kasnije priznao što je učinio. Uhićeni 15-godišnjak tijekom kriminalističkog istraživanja testiran je na alkohol i opojna sredstva.