Policijski očevid, ilustracija
Policijski očevid, ilustracija Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Protiv 15-godišnjaka koji je u nedjelju kasno popodne u Sukoišanskoj ulici ubio 89-godišnju staricu u njenom stanu splitska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva te je popodne predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.


Tijekom dana petnaestogodišnjaka će ispitati sudac za mladež Županijskog suda Split, a s obzirom da se radi o mlađem maloljetniku, koji još nije napunio 16 godina, po zakonu mu se mogu izreći samo odgojne i sigurnosne mjere.

Vezani članci Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina Privođenje Filipa Zavadlava Ispovijest čovjeka koji je izbjegao bijes Filipa Zavadlava: "To je bio košmar. Opraštali su se od mene kao da sam mrtav. Poslali su sućut i mom ocu"

 

On se jučer nešto prije 18 sati sam predao splitskoj policiji nakon što je ničim izazvan ubio staricu u njenom stanu u središtu grada. Odjeća mu je nakon toga cijela bila krvava, prošetao je koji metar dalje do sjedišta Policijske uprave splitsko-dalmatinske i predao se policiji. U prvom navratu im je kazao da je bio napadnut nakon čega je priznao da je staricu zatukao tupim predmetom.

Maloljetnik je najvjerojatnije nesretnoj ženi bez ikakvog povoda pokucao na vrata, a nakon što ih je otvorila zatukao je predmetima koje je našao u stanu. Policija prilikom očevida nije pronašla nikakve tragove provale niti je što od vrijednih stvari u stanu nestalo.

 

"Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu. Određeno je i provođenje vanjskog pregleda i obdukcije tijela žrtve", priopćeno je iz državnog odvjetništva u Splitu. Pritvoren je uz kaznenu prijavu.