Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključio mogućnost napada

Vulin otkrio zašto Mateja traže baš na tom mjestu: "Bilo je ružnih pokušaja da ovu tragediju svedu na nacionalni sukob"

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirao je potragu za Matejem Perišem. Pritom je rekao da se trag signala Periševa mobitela poklapa s pretpostavkom da je on bio u Savi.

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u razgovoru za Radioteleviziju Srbije da je policija pratila signal Periševa mobitela i dodao da se trag signala poklapa s pretpostavkom da je on bio u Savi.

"Pratite bazne stanice koje pokrivaju rijeku i vidite mobitel kako se kretao kroz rijeku, što se poklapa s činjenicom da je Matej bio u rijeci", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo mjesec dana potrage Zašto je policija tražila Mateja Periša na Velikom ratnom otoku? "Moguće je da ga je voda nosila u tom pravcu..."

Također je rekao da može apsolutno isključiti da je bilo nekakvog napada.

"Bilo je pokušaja, i to je zaista bilo ružno, da se ova tragedija svede na razinu nacionalnog sukoba. Toga nije bilo", rekao je Vulin za RTS.

Srpski ministar također je rekao da policija provjerava sve informacije, čak i one za koje zna da ne mogu biti istinite.

"Nismo došli do zaključka pa ga onda pokušali opravdati činjenicama. Kada smo došli do činjenica koje su nas dovele do zaključka, onda smo to iznijeli", rekao je te dodao da "struka kaže da pratimo rijeku i pratit ćemo je dok ne dođemo do istine".

Ravnatelj hrvatske policije o potrazi

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, rekao je u petak da hrvatska policija radi provjere na području Hrvatske vezane za nestanak Mateja Periša.

Najavio je i da će policajci opet ići u Srbiju. "Razmjenjujemo informacije. Kolege će sigurno otići još jednom u Srbiju", rekao je Milina na konferenciji za novinare.

Dodao je da policija sigurno ne može čitati sve komentare, ali da prikupljaju obavijesti od svih sigurnosnih službi i građana. "Policajci su slobodni postupati po zakonu, a ne čekati neke zapovijedi. Zamislite da svaki policajac čeka zapovijed", rekao je Milina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa psima tragačima VIDEO I FOTO Srbijanska policija objavila video potrage za Matejem: Pretraživali Veliki ratni otok

U medijima se pojavila i informacija da je Matej Periš na putu prema Beogradu upoznao djevojku iz Hercegovine na jednoj benzinskoj postaji, s kojom se nastavio dopisivati sve do kobne večeri. Više o tome pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene