Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo mjesec dana potrage

Zašto je policija tražila Mateja Periša na Velikom ratnom otoku? "Moguće je da ga je voda nosila u tom pravcu..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska policija obavila je pretragu Velikog ratnog otoka u potrazi za nestalim 27-godišnjim Matejem Perišem iz Splita. Na tom je otoku posljednji put lociran mobitel nestalog mladića.

Potraga za Matejem Perišem traje već gotovo mjesec dana, policija do sada nije pronašla nikakve konkretne tragove koji bi odgovorili na pitanje - što se dogodilo u noći 30. prosinca?

Srpska policija priopćila je da je pretražen kopneni dio Velikog ratnog otoka, paralelno s hotelom Jugoslavija do Galijske bare. Podatak o tome da je Perišev mobitel lociran baš tamo u javnosti je već dva tjedna, no policija se tek sada odlučila na pretraživanje otoka.

Nova.rs piše kako je mala vjerojatnost da je Periš isplivao od Savanove do otoka, a još manja da je tamo boravio cijelo ovo vrijeme bez da zatraži pomoć od malog broja ljudi koji na otoku žive u drvenim kućicama.

U potrazi i psi tragači

U potrazi su bili i psi tragači. Ako se i ispostavi da mladić zaista upao ili ušao u Savu, moguće je da ga je brza voda odnijela prema otoku, pretpostavio je riječni ribar Renato Grbić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa psima tragačima VIDEO I FOTO Srbijanska policija objavila video potrage za Matejem: Pretraživali Veliki ratni otok

"Nezahvalno je nagađati u ovom trenutku, ali ako je ušao u vodu, on je svakako zaplivao prema sredini i pošto je voda tu jako brza, moguće je da ga je voda nosila u tom pravcu, posebno ako se zna da je telefon lociran u blizini. E sad, je li mu telefon bio u džepu, ili je potonuo, ne možemo znati. Jako je nezahvalno govoriti u ovom trenutku, poslije više od dvadeset dana. Ako je ušao u vodu, nijedno tijelo na ovoj temperaturi ne može izdržati više od 10 ili 15 minuta, posebno ovih dana kada je voda pala na dva stupnja", rekao je Grbić.

Potraga otežana zbog gustog raslinja

Veliki ratni otok je bogat florom i faunom, a u ovo doba godine je često poplavljen zbog visokog vodostaja. Gusto raslinje i sustav podzemnih voda otežali bi potragu za Perišem. Otok se nalazi na oko kilometar zračne udaljenosti od mjesta na kojem je kamera posljednji put snimila mladića kod restorana Savanova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prošlo skoro mjesec dana Nenad Periš ima novu teoriju kamo je išao Matej: "On sigurno nije skočio u vodu"

U Beogradu je od samog nestanka i Matejev otac, Nenad Periš koji je spreman na sve i uvjeren da će njegov sin biti pronađen. Za sad je sigurno samo da je Matej bio u klubu Gotik iz kojeg je istrčao iz nepoznatih razloga. Poznato je kojim se ulicama kretao nakon izlaska iz kluba jer postoje snimke nadzornih kamera i rekonstruirana je ruta njegovog kretanja, no nejasno je što se dogodilo dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene