Nasilje u obitelji
Nasilje u obitelji Foto: Screenshot

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 67-godišnjaka. Sumnjaju da je tijekom osam godina držao muškarca kao roba.


67-godišnjak je osumnjičen da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjaka.

Vezani članci Dražen Jelenić Nastavak afere mason: Dražen Jelenić privremeno udaljen s dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice Marko Skejo Splitska policija izvijestit će DORH o okupljanju kod spomenika 9. bojne HOS-a

Prisilio ga je da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade.Tijekom tih godina 50-godišnjaku nije osigurao zdravstvenu zaštitu niti osnovne higijenske uvjete za život. Osim toga, 67-godišnjak je 50-godišnjaku ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte te ga fizički kažnjavao.

Time je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

"Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku", priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

Ukoliko mu se dokaže krivica, 67-godišnjaka očekuje kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.