Zlostavljani muškarac, ilustracija
Zlostavljani muškarac, ilustracija Foto: Boris Scitar/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 68-godišnjaka kojega terete da je osam godina držao 50-godišnjeg muškarca kao roba.


68-godišnjaka državno odvjetništvo tereti da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice držao 50-godišnjeg muškarca kao roba. Iskoristio je njegovo siromaštvo i teške osobne prilike.

Očevid u obiteljskoj kući u Ruščici - 3 Sin ubio oca: Policija u obiteljskoj kući pronašla mrtvog muškarca, ubojica ubrzo uhićen

Svakodnevno ga je tjerao na težak fizički rad na gospodarstvu bez novčane naknade. Istovremeno ga nije zdravstveno osigurao niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život.

Osim toga, ograničio mu je slobodu kretanja, zabranio druženje s ljudima i tukao ga. Kontrolirao je njegov život i postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

Iako u Državnom odvjetništvu nisu otkrili identitet osoba još nakon pokretanja istrage koja je rezultirala optužnicom neslužbeno se doznalo da je optuženik vlasnik farme u Novigradu Podravskom, a oštećenik podrijetlom iz susjednog mjesta Javorovca.

Koronavirus test, ilustracija A kamo ste vi krenuli, gospođo? Pokušala ući u Hrvatsku sa krivotvorenim PCR testom

Dokaže li mu se krivica, 68-godišnjaku za kazneno djelo ropstva prijeti kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.