Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za poslove od šest milijuna kuna

Afera Spice: Šestaku i Korošecu potvrđena optužnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud potvrdio je danas optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka i direktora nabave Darka Korošeca.

Šestaka i Korošeca USKOK tereti da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u privatnom vlasništvu. Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita.

Optužnicu je potvrdilo optužno vijeće suca Zdravka Majerovića pošto je na zatvorenom ročištu ispitalo rezultate USKOK-ove istrage i dokaze na kojima se temelji optužnica podignuta u siječnju ove godine.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

>> Afera Spice: Obrana tvrdi kako ima dokaze koji ruše optužnicu

Dvojac iz Podravke, po USKOK-ovim tvrdnjama, od siječnja 2006. do listopada 2008. Prlogu je dodijelio poslove vrijedne šest milijuna kuna.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Prlog im je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske i druge radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu.

Nakon prihvaćanja optužnice predmet će se dodijeliti raspravnome sucu koji će na pripremnom ročištu odrediti početak suđenja te dokaze i svjedoke koji će biti ispitani na glavnoj raspravi. Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi 'Spice' koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene