Obavijesti Video Pretražite Navigacija

LF-LC u plavoj boji opala za Australiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lexus je odabrao australski međunarodni auto salon za predstavljanje nove fenomenalne verzije LF-LC konceptnog automobila.

Lexus je u Australiji na međunarodnom auto salonu koji se održava upravo ovih dana predstavio svoj novi LF-LC Blue koncept, najnoviju iteraciju LF-LC koncepta u boji plavog opala, poludragog kamena koji inače nalazimo u Australiji.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Ispod plave ljušture LF-LC kombinira napredna tehnološka rješenja i materijale poput ultra-lakih karbonskih vlakana i sljedeće generacije Lexusovog naprednog hibridnog pogonskog sklopa s gotovo organskim dizajnom čime nam Lexus želi pokazati što možemo očekivati od ovog brenda u budućnosti.

Novost kod LF-LC koncepta koja dolazi izravno iz LFA superautomobila jest uspješna kombinacija karbonskih vlakana i aluminijskih legura za postizanje niske mase vozila. Rezultat velikog iskustva ovog brenda u primjeni ultra-lakih materijala jest izuzetno čvrsta karoserija koja brzo reagira na naredbe vozača a koja je ujedno poslužila kao savršena platforma za ugradnju nove generacije Lexusovog naprednog hibridnog pogona.

Nazvan 'Advanced Lexus Hybrid Drive' ili Lexusov napredan hibridni pogon, ovaj sustav sačinjava snažan i učinkovit Atkinsonov benzinski motor uparen s tehnološki naprednim paketom baterija velikog kapaciteta. Spomenuti paket baterija projektiran je s ciljem da pruža više iz manjih baterija od onih koje se trenutno koriste u Lexusovim hibridnim vozilima.

Zajedničkim radom, benzinsko/električni hibridni pogonski sklop pod poklopcem LF-LC Blue koncepta razvija 500 KS (372 kW) što je više od bilo kojeg drugog hibrida u ponudi Lexusa.

 

(07.01.2012.) Procurile nove fotke hibridnog ljepotana iz Lexusa

LF-LC konceptualno vozilo dijelom je koncept ili ideja a dijelom stvarnost, kažu iz Lexusa, utoliko što nagovještava budući dizajnerski smjer Lexusa dok s druge strane služi Lexusovim inženjerima da iz prve ruke bolje prouče kako projektirati i izraditi ovakvo vozilo u budućnosti.

Inženjerska stručnost i tehnološke inovacije na kojima se temelji LF-LC koncept dijelom su vidljive golom oku na izgledu eksterijera i interijera vozila. Izvana pak moguće je uočiti prepoznatljiv, dizajnerski odvažan prednji kraj s masivnim usisnikom zraka i dnevnim svjetlima u obliku slova L dok su maglenke vertikalno postavljene u odnosu na usisnik što zajedno stvara osjećaj pokreta i gotovo organske strukture.

Stakleno krovište stoji na ultra-lakim stupovima te je točka na i fluidnog dizajna vozila s karakternim linijama koje se protežu od prednjeg branika do stražnjeg kraja vozila. Stražnji svjetlosni sklopovi inspirirani su aeronautičkom industrijom, točnije tragom koji ostavljaju mlazni avioni a dodatan osjećaj dubine ostvaren je ugradnjom svjetala u unutarnje površine skulpturalno oblikovanih sklopova.

Interijer LF-LC koncepta odražava savršenu ravnotežu između hladnih tehnološki naprednih elemenata i mekanih tekstura i organskih oblika koji zajedno tvore savršen sklad oblika i funkcionalnosti u kokpitu orijentiranom ka vozaču. Putnički prostor istovremeno se doima otvoren i prostran ali i siguran. Vozač je doslovce obavijen duboko usađenim bočnim stranama sjedala i visokom, zaobljenom konzolom. Krajnji rezultat jest da je vozač ovakvom konfiguracijom interijera u potpunosti fokusiran na komandnu ploču, instrumente i naravno cestu ispred sebe.

Dva 12.3-inčna LCD ekrana pružaju informacije o sustavima automobila poput klime, audio sustava i navigacije. Jedna novina je mali ekran na dodir na izvlačenje s tipkovnicom za kompliciranije ili tekstovno duže unose.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene