Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Procurile nove fotke hibridnog ljepotana iz Lexusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par dana prije predstavljanja sportskog hibridnog coupea iz Lexusa na auto salonu u Detroitu Lexus nam je ponudio još pokoju fotografiju i informacije prije službene objave. (NOVI VIDEO)

Tako je nedavno na internetu izašao novi set fotografija novog Lexus LF-LC koncpeta. Nakon ovakvog razvoja događaja, stigle su i neke druge informacije o tome kako je Toyotin kalifornijski centar za istraživanje i dizajn osmislio izgled novog sportskog hibridnog coupea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bavarci napokon predstavili novi Coupe Slika nije dostupna LF-LC u plavoj boji opala za Australiju

Prema određenim stranim izvorima, dizajneri su dobili tek nekoliko pismenih uputa vezano za dizajn novog hibridnog coupea kao što su avangardna ljepota, originalnost, zadovoljstvo u vožnji i nenadmašna tehnologija, a automobil više od svega treba imati onaj 'wow' faktor, kako je rekao izvršni direktor Toyote, Akio Toyoda.

''Iscrtan na čistom listu papira na zahtjev šefova iz Japana, LF-LC kombinira visoku tehnologiju i organske oblike koji vozaču daju osjećaj da je jedno sa strojem,'' kaže Mark Templin, potpredsjednik i izvršni direktor Lexus Grupe. Čiste linije vozila naglašavaju kretanje i stvaraju izražajan izgled ovog futurističnog sportskog coupea, kaže Templin.

Lexus radi na LF-LC konceptu već godinu i pol dana tako da sudbina ovog automobila neće biti ograničena na pojavljivanje na auto salonima. Isto se može zaključiti i prema količini pažnje koja je posvećena i najmanjem detalju, posebice u unutrašnjosti automobila. Elegantno dizajniran interijer s valovitim dizajnom ušivenim u kožne obloge vrata jedan je takav primjer.

Iako nema mnogo informacija o novom coupeu, ono što su u Toyoti rekli jest da će novi LF-LC predstavljati kombinaciju visoke tehnologije i organskih oblika koji će vozaču davati osjećaj kao da je spojen sa strojem. O tehničkim podacima hibridnog pogona za sada isto nema informacija.

Bilo je glasina da bi LF-LC mogao biti Lexusov coupe na temelju LS linije koji bi mogao krenuti putem Mercedes-Benz SL linije ili BMW serije 6, međutim nitko zapravo ne može znati što nas točno čeka. Mišljenja smo da su se u Lexusu odjednom našli u slatkim problemima jer u kući imaju dva fenomenalna sportaša, skoro iste klase.

Strpiti ćemo se još par dana dok i službeno ne dobijemo sve informacije, pogotovo oko hibridnog pogona. Ali, jedno je jasno.....LF-LC koncept izgleda fenomenalno!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene