Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drag Race

Evo zašto nije pametno utrkivati se automobilom po kiši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utrke ubrzanja i nisu nešto opasne, ako se radi o normalnim automobilima i lijepom sunčanom danu. Kada u tu formulu stavite Nissan GT-R i jako kišno vrijeme, stvori se prilika za veliku opasnost!

Kad se radi o utrkama ubrzanja s visoko-performansnim sportskim automobilima u kišnim uvjetima, kad izgubite kontrolu to je otprilike to. Za razliku od akcijskih filmova, nema tog manevra kojime možete spasiti stvar. Velike su šanse da će doći do nesreće i nikakav napredan sustav pogona na sva četiri kotača ne pomaže.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Sada vam donosimo jedan takav primjer koji se je dogodio na Unlimited 500+ Drag Race utrkama. Rusi koji stoje iza organizacije moskovske utrke ubrzanja do jedne milje zvane Unlimited 500+ odveli su ovakav tip utrka na sasvim novu razinu. Kao što samo ime govori, ovdje snage odmjeravaju neki od najsnažnijih automobila u Europi pri čemu je kriterij za ulazak automobil s 500+ konjskih snaga, a cijeli event popraćen je glamuroznim modelima, šampanjcem i živom glazbom, jer ipak je to Mother Russia!

Drugim riječima, govorimo o automobilima poput Koenigsegga, Bugattia ili Porschea 911 Turbo. Utrke ubrzanja svode se na to tko će bolje startati te naravno na snagu automobila i trakciju, ali ako nemate ovu zadnju stavku, ništa vam ne može pomoći. To pravilo vrijedi čak i za Nissan GT-R bez obzira što japanski sportaš ima pogon na sva četiri kotača i cijeli niz pomoćnih sustava i kompjutera.

Tijekom Stagea 11 u Unlimited 500+ klasi na startnoj liniji našla su se dva Nissan GT-R modela. Zbog jake kiše, automobil u lijevoj stazi izgubio je kontrolu i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Sam sudar dogodio se vrlo brzo iako se čini kao da je GT-R malo poletio u zrak zbog čega je vozačica izgubila kontrolu.

Da, dobro ste pročitali, radi se o vozačici koja je nakon nesreće izašla iz automobila kao da se apsolutno ništa nije dogodilo. Dapače, uzela je jaknu s vješalice na stražnjim sjedalima i prebacila torbicu preko ramena i nastavila kao da ide na kavu. Ili je bila u šoku ili je doista dobro financijski stojeća pa ju činjenica da GT-R izgleda kao da ga više niti sam Bog ne bi sastavio ne uzrujava previše.

►►►   Kako izgleda Drag race najbržih automobila današnjice

To što je ona izašla neozlijeđena pak dosta govori u prilog o sigurnosti automobila i stručnosti japanskih inženjera. Unatoč tome što je cijeli prednji kraj smrskan, vozačeva vrata su se otvorila bez problema te očigledno nije bilo intruzije u putnički prostor jer je vozačica izašla bez ogrebotine.

Ako vas zanima što se točno dogodilo na utrci ubrzanja kad je GT-R izgubio kontakt s površinom, predlažemo da pogledate video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene