Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako izgleda Drag race najbržih automobila današnjice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa iz MotorTrenda imala je čast testirati jedne od najbržih automobila koji se trenutno nude na tržištu na jednostavnoj utrci ubrzanja.

Prošle godine ekipa iz MotorTrenda napravila je najbolji Drag race na 400 m do sada a pobjednik je bio Nissan GT-R (model 2010 – 480 KS) koji je bio hladnokrvno prešišao i Ferrari 458 Italiu. Sada su odradili novu utrku u kojoj su se pojavili novi natjecatelji uključujući brutalni Lamborghini Aventador i McLaren MP4-12C.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A45 AMG vs. CLS63 AMG Može li se najmanji AMG nositi sa velikim bratom? Slika nije dostupna Još moćniji Nissan GT-R za 2012. godinu

U sklopu dodjele nagrade ''Best Driver's Car Award'', nekoliko zaposlenika časopisa Motor Trend natjecali su se u utrci ubrzanja na 400 metara koju oni nazivaju ''The World's Greatest Drag Race'', a nije teško shvatiti zašto je baš ova utrka njima najdraža kada imaju priliku sjesti za upravljač legitimnih beštija na četiri kotača i stisnuti gas do daske bez imalo zadrške.

Popis natjecatelja:

Jaguar XKR-S
Ford Mustang Shelby GT500
Lamborghini Aventador
Nissan GT-R
McLaren MP4-12C
Porsche 911 Carrera S
Chevy Camaro ZL1
Mercedes-Benz C63 AMG Black Series
Subaru BRZ

Novinari su se posebno zahvalili Subaru BRZ-u na sudjelovanju. Subaru je podnio poraz vrlo dostojanstveno i usput zabavio prisutne s malo drift akcije dok je Porsche 911 Carrera S odnio nagradu za ''Best Driver's Car''. Ferrari ovaj put nije sudjelovao.

Za kraj, morati ćete pogledati filmić i saznati sami kako se novi natjecateljii nose s prošlogodišnjim pobjednikom, Nissan GT-R (model za 2012 – 550 KS).
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene