Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gosti iz čak 14 država najavili su sudjelovanje na "Međunarodnom festivalu prženog krumpira" kojim Slovenija već nekoliko godina obogaćuje svoju turističku ponudu.


Budući da se festival održava u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom očekuje se da će ga posjetiti i dosta Hrvata.

Vezani članci Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Slovenija ublažava mjere za neka putovanja, ministar spomenuo i Hrvatsku Slovenski policajac, ilustracija Policija objavila detalje stravičnog pokolja kod Ljubljane - Nazvala ih sestra zbog nasilnog brata. Malo kasnije nazvao je brat: "Sve sam ih ubio, naoružan sam"

"Dolaze gosti, ali i kuharske ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Velike Britanije, Češke, Austrije, Italije i drugih zemalja, a ove godine očekujemo i neke prijatelje s Islanda i Filipina", 

rekao je Drago Bulc, autor ideje i pokretač neobičnog festiva koji će se u subotu po šesti put održati na sportskom aerodromu Prilozje blizu Metlike. 

Ugledni turistički novinar član je "Društva za priznanje krumpira kao samostalnog jela". Spomenuta gurmanska udruga koja ima i svoju internet stranicu www.krompir.si popularizira tezu da krumpir nije prilog jelima nego ravnopravno jelo. 

Ipak, priznaje da posjetitelje festivala najviše privuku dobra narodna glazba i vino, te janjetina i odojak na ražnju koji se uz pečeni krumpir na festivalu serviraju "kao prilog". "Glavno jelo, krumpir, bit će besplatno", šali se Bulc.