Budući da se festival održava u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom očekuje se da će ga posjetiti i dosta Hrvata.
Pročitajte i ovo
Slovenija opet ispred ostalih
Ustavni sud odlučio: Svim ženama treba omogućiti medicinski potpomognutu oplodnju
Pola kile
Žena kupila krumpire, a kad je otvorila vrećicu, uslijedio je šok: "Mi smo čudo"
"Dolaze gosti, ali i kuharske ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Velike Britanije, Češke, Austrije, Italije i drugih zemalja, a ove godine očekujemo i neke prijatelje s Islanda i Filipina",
rekao je Drago Bulc, autor ideje i pokretač neobičnog festiva koji će se u subotu po šesti put održati na sportskom aerodromu Prilozje blizu Metlike.
Ugledni turistički novinar član je "Društva za priznanje krumpira kao samostalnog jela". Spomenuta gurmanska udruga koja ima i svoju internet stranicu www.krompir.si popularizira tezu da krumpir nije prilog jelima nego ravnopravno jelo.
Ipak, priznaje da posjetitelje festivala najviše privuku dobra narodna glazba i vino, te janjetina i odojak na ražnju koji se uz pečeni krumpir na festivalu serviraju "kao prilog". "Glavno jelo, krumpir, bit će besplatno", šali se Bulc.