Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slika švicarskog majstora Paula Kleea prodana je za 720.000 eura na dražbi koja je ovoga vikenda bila organizirana u Saumuru, na zapadu Francuske, doznaje se od voditelja dražbe.


Djelo, ulje na platnu iz razdoblja Bauhausa nastalo 1927. pod nazivom Orient Fest stručnjaci su procjenjivali između 750.000 i milijun eura.

Vezani članci Umjetnine - 1 Teško je prepoznati original: "Hrvatska ima legalno crno tržište", "To su takve fantastične ekipe da ne možete vjerovati što su oni u stanju napraviti" Slika nije dostupna Picassova slika postigla rekordnih 179,4 milijuna dolara

"Prilike na tržištu nisu najbolje u ovom trenutku. No dok je međunarodno tržište pasivno i čeka, ovo je lijep uspjeh", komentirao je voditelj dražbe Xavier de la Perraudiere.

Slika koju je na prodaju ponudio privatni sakupljač vjerojatno je nastala tijekom puta u Porquerolles, na jugu Francuske. Prikazuje mediteranske kuće i čemprese u narančastoj boji.

Djela Paula Kleea, koja su većinom izložena u muzeju Paul Klee Zentrum u Bernu, prilično su rijetka na tržištu umjetnina, kako kaže De la Perraudiere.

Novi vlasnik, Francuz, htio je ostati anoniman.