Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada u Ottawi je, zabrinuta zbog objavljivanja povjerljivih informacija, zatražila od 2500 svojih vojnika raspoređenih u Afganistanu da se suzdrže od prekomjernog korištenja interneta, doznaje se u nedjelju s web portala.


"Pristaše Al'Qaide također surfaju internetom i pretražuju 'Facebook' i druge internetske stranice za druženje... te iako se to može smatrati pretjerivanjem, informacije pokupljene na tim 'sajtovima' mogu dovesti u opasnost vojnike i njihove obitelji", prenosi CBC internu prepisku kanadske vojske

Prema brigadnom generalu Peteru Atkinsu, talibani s 'Facebooka' skidaju informacije o broju poginulih na suprotnoj strani, te ocjene o taktici i tijeku bitaka što njima opet omogućuje osmišljavanje gerilske taktike.

Kanadski vojnici nisu odoljeli pa su tako objavili i svoje fotografije koje ne samo da otkrivaju njihov identitet već i lokacije na kojima su snimljene.

Da stvar bude gora, na Facebooku su profile otvorile i supruge i djeca vojnika, iznoseći i tako razne informacije, zanimljive talibanima.