Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski gradić Castrillo de Murcia, smješten duboko u Sjevernu Castillu zatvorio je Katolički festival Corpus Christi prilično bizarnim ritualnom koji se izvodi na način da odrasli muškarac preskače preko beba i tako ih štiti od vraga.


Iako sve španjolske proslave Corpus Christia u svojim protokolima uključuju procesesije i odvijaju se na misterioznim mjestima, u Castrillo de Murcia mističnost je uzela maha. 

Vezani članci U ovoj je kući, tako barem kaže priča, sovjetska vojska pobila jednu njemačku obitelj (FOTO: YouTube/Screenshot) Obitelj pobjegla glavom bez obzira iz kuće koju su zaposjeli duhovi, čitava država počela pratiti slučaj Slika nije dostupna Zatvarani u podrumu sat vremena: ''Imala sam noćne more''

Tamo vjeruju da se skokovima iznad beba sve zlo odnosi iz njihovih života. 

Tom posebnom vrstom 'egzorcizma' sva djeca gradića oslobođena su od sotone, a u španjolskom jeziku skakači se nazivaju Colachoo.  

'Ja sam Colachoo, kao i moji ujaci i braća koji obnašaju i funkciju bubnjara.  To su vrlo počasna mjesta u festivalu', kaže Jesus de Andres nakom što je djecu riješio sotone. 

'To označava simbiozu između dobra i zla; bubnjari predstavljaju dobro, a Colachoo zlo. Bebe simboliziraju život u svom najčišćem obliku', objašnjava jedan od organizatora festivala.

Uloga Colachooa uvijek se povjerava mlađim muškarcima, koji su u dobroj kondiciji kako bi mogli preskočiti bebe koje leže na madracima. 

Castrillo de Murcia neprestano obilježava Corpus Christi od 1620. godine. Generacije Colachooa godinama skaču preko beba, dok je njihovim majkama nezamislivo ne podvrgnuti dijete  procesu oslobođenje od vraga. 

No, najvažnije je činjenica da nikada, od 1620. gosdine, niti jedno dijete Colachoo, odnosno vrag,  nije ozlijedio.