Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPLITSKI POLITIČAR

Zatražio i dobio propusnicu za izmišljenu misu: "Vladi je očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima umjesto da vode normalan život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji Igor Skoko od lokalnog je stožera zatražio i dobio propusnicu za izmišljenu misu u Zagrebu.

U svom zahtjevu napisao je da 3. svibnja želi prisustvovati misi u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Zahtjev već predan Osječko-baranjski župan o slobodom kretanju unutar županija: ''Zdravstvo je na prvom mjestu, ali gospodarstvo ne smije stati'' Slika nije dostupna POJASNILI RANIJE UPUTE Nacionalni stožer donio novu uputu o odobravanju kretanja među općinama, stožeri počeli ukidati propusnice

"Na vrlo jednostavan način danas smo dokazali da su zabrana kretanja među županijama i sustav izdavanja e-propusnica potpuno bespotrebni i apsurdni", poručio je Igor Skoko, županijski vijećnik stranke Pametno.

"Naime, od  jednog stožera civilne zaštite Kaštela sam zatražio propusnicu za Zagreb, a kao razlog izmislio sam da se u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu 3. svibnja održava misa kojoj želim prisustvovati. Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima umjesto da vode normalan život", kaže Skoko.

Naglasio je da je ovaj primjer nepobitan dokaz kako je e-propusnice potrebno odmah ukinuti.

"Ovdje više nije riječ o sprječavanju širenja zaraze, već o najobičnijem birokratskom opterećenju za građane, koje nema apsolutno nikakvu svrhu, osim možda stvaranja prividnog dojma da se građane štiti od virusa. No čini mi se da ih treba zaštiti i od hrpe administrativnih nebuloza koje im ova Vlada redovito servira", poručio je Skoko.

Na ovaj potez nagnala ga je, kaže, među ostalim i jučerašnja odluka Vlade da prilikom popuštanja mjera, među prvima odobre vjerska okupljanja, što smatra skandaloznim.

"Kako je moguće da se i dalje zabranjuju okupljanja više od 10 ljudi, a dopuštaju se vjerska okupljanja? Jesu li crkve izolirane od virusa, a škole nisu? Zašto se uopće daje prednost crkvi, a ne školama?" upitao je županijski vijećnik.

Povodom njegovog zahtjeva, Stranka Pametno uputila je priopćenje za medije u kojemu upozorava na loš teritorijalni ustroj Hrvatske.

"Takav nefunkcionalan sustav služi isključivo gomilanju kadra po općinskim službama. Potrebna nam je teritorijalna reorganizacija države, odnosno 5 regija i 123 urbana centra, što bi za tri puta smanjilo broj načelnika, gradonačelnika, zamjenika te političara u vijećima i skupštinama", navodi stranka Pametno u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene