Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Po Krapinsko-zagorskoj i Ličko-senjskoj županiji od danas bez e-Propusnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Nacionalnog stožera ukinute su propusnice za dobar dio županija. Većina županijskih stožera javljaju kako nemaju novooboljelih. Dobre brojke potvrdio je i Nacionalni stožer. U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je 10 novooboljelih.

 * U Hrvatskoj je kod 1881 osobe potvrđen koronavirus

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 47 osoba je preminulo

* Izliječila se 771 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku.

18:05 Stanovnici Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske županije od danas se mogu kretati unutar županija bez e-Propusnica koje su od sad potrebne samo za odlazak na područje druge županije, te za mjesto Udbina koje je pod karantenom, i za Grad Novalju gdje je režim propusnica i dalje važeći.

Policijski službenici obilaziti će i dalje sva javna mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati te će provjeravati da li svi poštuju Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kao i ostale Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

17:55  Uz mjere Vlade za pomoć gospodarstvu, Vukovarsko-srijemska županija posegnula je za dodatnim mjerama. Djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća, ukidaju se naknade za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća, a djelatnici su se odrekli uskrsnica i regresa.

Više o ovoj temi čitajte ovdje

16:20 Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada pripremiti zaključak na sjednici u četvrtak, nakon čega će Nacionalni stožer donositi odluke o reaktiviranju gospodarskih aktivnosti.

14:45 U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata, nakon pet dana, ponovo su registrirane dvije osobe pozitivne na koronavirus, tako da je ukupni broj zaraženih u županiji trenutno 20, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite.

Župan Ivo Žinić rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ da je od početka epidemije bilo ukupno 34 oboljelih, no u međuvremenu je 14 osoba ozdravilo.

14:09 U tijeku je konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite. U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata samo 10 novozaraženih. Od jučer nema novih preminulih.

Cijelu konferenciju pratite ovdje

13:57 Nema novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je ukupno na koronavirus pozitivno 110 osoba, a među onima s negativnim nalazom su i korisnici i zaposlenici domova u Metkoviću, Konavlima te Centra za rehabilitaciju u Josipovcu, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

13:27 Završio je sastanak u Državnom inspektoratu na kojem se razgovaralo o radu ugostitelja za vrijeme krize. Andrija Mikulić rekao je da inspektori od sutra ponovo idu u kontrolu te će povući rješenja onima koji se pridržavaju mjera.

Više o tome čitajte ovdje

Iskustva poduzetnika koji su se suočili s inspektorima pročitajte ovdje

13:18 Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da se od danas mogu obaviti prijave i odjave prebivališta i boravišta u određenim situacijama. Uvjet je dogovor oko termina dolaska.

Sve o tome ovdje.

12:39 Nakon pojačane kontrole u trima zadarskim ustanovama nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisani uputom Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je u ponedjeljak iz zadarskoga Županijskog stožera Civilne zaštite.

12:38 U Krapinsko-zagorskoj županiji od jučer su evidentirane nove četiri zaražene osobe, sve četiri s područja grada Oroslavja, izvijestio je u ponedjeljak načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek.

12:05 Vukovarsko-srijemska županija u posljednja 24 sata bilježi jednu novozaraženu osobu iz Vinkovaca koja dulje vrijeme živi u Zagrebu, gdje je i testirana, pa se samo statistički vodi kao oboljeli s vukovarsko-srijemskog područja, u kojemu je sada ukupno 37 oboljelih.

12.00 U Gradu Zagrebu tijekom vikenda zabilježeno je 13 novih pozitivnih. Više o tome ovdje.

11:30 U splitsko-dalmatinskom stožeru kažu kako je od jučer 10 novozaraženih. Javljaju i o dva nova smrtna slučaja. 

"Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminule su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine) uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju COVID-19. Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici", kažu. 

No kako nam je objasnio Davor Pavić, glasnogovornik župana, riječ je o preminulima koji su već ubrojeni u statistiku koju je u nedjelju na konferenciji Nacionalnog stožera iznio ministar Beroš. 

Među novozaraženima su četiri iz Splita, po dva iz Makarske i Solina te po jedan iz Dicma i Muća. Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika, i to privatni fizioterapeut te medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt ni s korisnicima ni s djelatnicima.

11:26 Karlovačka županija također javlja kako nema novooboljelih.

11:17 Stožer Osječko-baranjske županije javio je o jednom novozaraženom. Radi se o medicinskom djelatniku koji je bio u samoizolaciji. Konferencije tog stožera više neće biti svakodnevne, nego će se održavati samo ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

Župan Ivan Anušić izvijestio je kako su Nacionalnom stožeru CZ uputili inicijativu za otvaranje pekarnica od pet ili šest ili ujutro, s obzirom da u ranim jutarnjim satima ostvaruju najveći dio prometa.

Najavio je da će Nacionalnom stožeru danas također uputiti inicijativu za otvaranje trgovina s bijelom tehnikom, dječjom opremom, odjećom, obućom, i tehničkom opremom što se, po savjetu epidemiologa, pod određenim uvjetima, može držati pod kontrolom.

11:08 "Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 20. 4. 2020. do 11 sati evidentirane su 124 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule, navode u stožeru.

11:00 Nacionalni stožer objavio je kartu županija u kojima je moguće kretanje bez propusnica. Pogledajte je ovdje

10:42 Karlovački Dom za starije i nemoćne Sv. Antun s 219 korisnika i 35 zaposlenika u ponedjeljak u 7 sati zaključan je u sedmodnevnu izolaciju, a u zgradu u slučaju hitnosti može ući samo hitna medicinska pomoć. Sljedećeg ponedjeljka u dom stiže nova ekipa djelatnika, testiranih na COVID-19, i dom se ponovno zaključava na tjedan dana.

Ravnateljica Doma Sv. Antun Štefica Ljubić Mlinac rekla je Hini u ponedjeljak da je na koronavirus testirano svih 35 djelatnika, da su svi negativni.

10:28 Požeško-slavonska županija ni u ponedjeljak nema novooboljelih.

"To nam je 20. dan zaredom", pohvalio se načelnik stožera Vedran Neferović

10:22 Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba, pa je ukupan broj zaraženih i dalje 81. Do sada su uzeta 674 uzorka, a čekaju se rezultati za 14 uzoraka.

"Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije", napominju.

10:20 Ni u Šibensko-kninskoj u ponedjeljak nema novooboljelih. Broj zaraženih zadržao se na 81.

"Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije. Ubuduće će stanovnici naše županije slobodno moći putovati iz grada u grad, iz općine u općinu ili u bilo koje mjesto u Šibensko-kninskoj županiji", kažu u priopćenju.

10:17 Odlukom Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, od ponoći 20. travnja 2020. godine nije potrebna e-propusnica za kretanje na području županije, javljaju u toj županiji.

10:00 Na području Virovitičko-podravske županije, 21. dan zaredom, nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 13 uzoraka i svi su bili negativni.

"Od ponoći stanovnici Virovitičko-podravske županije, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, područjem naše županije kreću se bez dosad obveznih e-propusnica", podsjećaju u toj županiji.

9:58 "Obavještavamo vas da je ukupno ispitano 55 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih", kažu u Istarskoj županiji.

Izliječene su dvije osobe, što čini ukupno 62 izliječenih od koronavirusa u Istri. 

9:50 Međimurje je šesti dan bez novozaraženih osoba. U protekla 24 sata obavljeno je 12 testiranja i svi su nalazi negativni. U toj županiji ukidaju se propusnice.

9:10 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Tako je već peti dan zaredom u toj županiji bez novooboljelih.

"Na prijedlog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o ukidanju e-propusnica za područje naše županije", javljaju u BBŽ.

9:00 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na HRT-u je objasnio kako će izgledati odlazak u kafiće, ali i kad se može očekivati uspostavljanje javnog prijevoza. 

U istoj emisiji šef istarskog stožera Dino Kozlevac rekao je kako jutros nemaju novozaraženih. Više o tome ovdje.

7:00 Nacionalni stožer dosad je ukinuo propusnice za kretanje u 10 županija, a za tri to još razmatraju.

Čelnici županijskih stožera naglašavaju da propusnice još trebaju za putovanje među županijama, ali i da se i dalje treba pridržavati mjera opreza.

Zasad je međužupanijska mobilnost dopuštena između Zagreba i Zagrebačke županije.

6:30 U Hrvatskoj je koronavirus dosad potvrđen kod 1871 osobe. Preminulo ih je 47, dok se 709 osoba izliječilo. (Hina, A.T.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene