Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev već predan

Osječko-baranjski župan o slobodom kretanju unutar županija: ''Zdravstvo je na prvom mjestu, ali gospodarstvo ne smije stati''

Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije
Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Foto: DNEVNIK.hr
Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije jedan je od onih koji će Nacionalnom stožeru uputiti prijedlog da se građani unutar te županije mogu kretati slobodno, bez e-propusnica.

Načelnik Stožera civilne zaštite osječko-baranjske županije Goran Ivanović u Dnevniku Nove TV rekao je da je još u petak podnesen zahtjev Nacionalnom stožeru da se na području te županije građanima dopusti kretanje bez e-propusnice.

''Smatramo da je to dobro. U razgovoru s Nacionalnim stožerom dobio sam obećanje da će stožer zasjedati sutra (u nedjelju, op.a.), i da ćemo od ponedjeljka biti u režimu da nemamo propusnice za našu županiju'', kaže Ivanović.

Pročitajte i ovo Djed i unuk Snalaze se na sve načine Brojni Slavonci ne mogu do trgovine, ljekarni, bankomata: Stožer pokušava olakšati kretanje spajanjem teritorija

Ako Nacionalni stožer ovaj prijedlog Osječko-baranjske županije odobri, u toj će se županiji ukinuti svi kontrolni punktovi. ''To je dobro ne zbog toga da bismo pokrenuli kretanje, nego da ne bismo zaustavili gospodarstvo'', poručio je Goran Ivanović.

Župan ističe da će slobodno kretanje puno značiti i poljoprivrednicima koji su dosad trebali propusnicu kako bi obrađivali zemlju vlastitu zemlju izvan mjesta svog prebivališta.

''Neće više morati gubiti vrijeme čekanjem e-propusnice od svojih lokalnih stožera. Sjetva je u punom zamahu, vrlo brzo će doći i žetva. To je ono što želimo – zdravstvo je na prvom mjestu, ali ne smije stati gospodarstvo, a ova mjera je zasigurno sukus onoga što želimo'', kaže Ivanović.

Mjere se može ponovno uvesti

Dodaje da je siguran da će ukidanje propusnica na području županije najviše koristiti gospodarstvenicima.

Na pitanje strahuje li da bi veća sloboda kretanja mogla značiti i veći broj oboljelih, osječko-baranjski župan da se, kao što ih se ukida, mjere može i ponovno uvesti. ''Ovo je dobar primjer da vidimo možemo li se vratit normalnom životu'', zaključio je Goran Ivanović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene