Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ulov težak gotovo 9 tona

VIDEO Pao poljoprivrednik kod Zadra: Pogledajte plantažu s gotovo 8000 stabljika marihuane

Zadarska policija je otkrila dosad najveću plantažu marihuane na području Zadarske županije s više od 7500 stabljika.

Zadarska policija je na plantaži industrijske konoplje među 20 tisuća stabljika otkrila više čak 7728 stabljika konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu THC-a (tetrahidrokanabiol) dopuštenu za industrijsku konoplju. 

Riječ je o plantaži tvrtke registrirane za uzgoj industrijske konoplje sa sjedištem u Zadru. Plantaža 58-godišnjeg vlasnika prostire se na oko 10 hektara u općini Islam Grčki (zemljište je u vlasništvu Republike Hrvatske). Biljke su bile zasađene na dijelu zemljišta veličine oko 21 tisuću četvornih metara, a prosječno su visoke oko 165 centimetara i trenutno su u fazi cvatnje. 

Policija je, u suradnji sa zadarskim državnim odvjetništvom, obavila očevide te su "veće količine materije" izuzete za vještačenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika akcija policije Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljene fotografije Pao diler u Sesvetama: Policajci u njegovoj kući pronašli laboratorij za uzgoj marihuane

"Temeljem naloga državnog odvjetništva u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu provedeno je toksikološko vještačenje izuzetih materija te je utvrđeno kako je za navedene stabljike konoplje prosječna vrijednost THC-a veća od dozvoljene, a daljnjim procjenama utvrđeno je kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova, odnosno začetka cvjetnih vrhova, iznosila preko 8800 kilograma marihuane odnosno 8,8 tona", priopćila je zadarska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene