Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja)
Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja

Pripadnici državne policijske agencije (SIPA) u BiH u utorak su na području Hercegovine uhitili sedam osoba u velikoj akciji razbijanja lanca trgovine drogom, te je otkrivena i plantaža marihuane.


Kako su izvijestili iz SIPA-e, od ranih jutarnjih sati njihovi pripadnici provode pretrese vozila i objekata na području Mostara i Čitluka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Tom prigodom uhićeno je sedam osoba koji se povezuju s proizvodnjom i trgovinom droge.

Vezani članci Valentin Inzko Inzko emotivno: ''Nije se rodio onaj tko je svima ugodio. Ovdje je prisutno čovječanstvo, sveopće bratstvo'' Zoran Mamić Priveden Zoran Mamić, Sud BiH provjerit će mu dokumente. Hrvatska priprema zahtjev za izručenje

Po riječima glasnogovornika SIPA-e Luke Miladinovića, zaplijenjena je određena količina opojnih droga i novca. U Čitluku je otkrivena plantaža marihuane.

SIPA je objavila da je pronađena je plantaža s ukupno 372 stabljike marihuane, više od dva kilograma marihuane, druge sintetske droge, precizna vaga, veći broj mobitela, oko 5000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon ispitivanja u prostorijama državne policijske agencije osumnjičeni će biti predani nadležnome tužiteljstvu.