Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi amandmani

Uzvratio "degeneriranom Zapadu": Putin zabranio svojim dužnosnicima da koriste većinu stranih riječi

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Novim amandmanima ruskog zakona javnim službenicima zabranjuje se upotreba većine stranih riječi tijekom obavljanja dužnosti, nakon odluke koju je u utorak potpisao predsjednik Vladimir Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin od početka ruske invazije na Ukrajinu ponavlja kako želi zaštititi Rusiju od onoga što naziva degeneriranim zapadom koji pokušava uništiti zemlju.

Amandmani na zakon iz 2005. godine, potpisani u utorak, osmišljeni su kako bi zaštitili status Rusa, stoji u tekstu objavljenom na stranici vlade.

"U korištenju ruskog jezika kao državnog jezika Ruske Federacije nije dopušteno koristiti riječi i izraze koji ne odgovaraju normama suvremenog ruskog jezika, osim stranih riječi koje nemaju ekvivalente u širokoj uporabi na ruskom", stoji u tekstu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Taktika osramoćivanja VIDEO Na društvene mreže procurila snimka na kojoj ruski general izvodi striptiz

Popis stranih riječi koje se još mogu koristiti bit će objavljeni zasebno. U amandmanima se ne spominju nikakve kazne za one koji neće poštivati izmijenjeni zakon.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene