Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Taktika osramoćivanja

VIDEO Na društvene mreže procurila snimka na kojoj ruski general izvodi striptiz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama širi se snimka general-pukovnika Aleksandra Matovnikova koji izvodi striptiz u kupaonici.

Snimka striptiza generala Aleksandra Matovnikova širi se društvenim mrežama nakon što je ruski špijunski zrakoplov teško oštećen u Bjelorusiji pod njegovim nadzorom.

Može se vidjeti kako pleše gol uz glazbu. Poruka objavljena uz video optužuje ga da je "strastveni poznavatelj restorana i dama u Minsku".

Dodaje se da on voli odgovornost za donošenje odluka prebaciti na svoje podređene časnike te da je general uključen u kreiranje sličnih video sadržaja za svoje djevojke.

Matovnikov je zamjenik načelnika ruskih kopnenih snaga, s odgovornošću za vojnu prisutnost Moskve u susjednoj Bjelorusiji.

Bivši je član utjecajnog moskovskog vijeća sigurnosti i služio je kao  vojni vođa ruskoga predsjednika Vladimira Putina u Sjevernokavkaskom saveznom okrugu, strateški važnoj regiji za Rusiju.

Pročitajte i ovo Vladimir putin drži govor o sigurnosti (FSB) nove mjere Putin u strahu od špijuna i sabotera: Sigurnosnoj službi izdao novu naredbu

Taktika osramoćivanja protivnika objavljivanjem kompromitirajućeg sadržaja tradicionalna je metoda koja se koristi u Rusiji.

"Curenjem videa vrlo je vjerojatno cilj dodatno osramotiti Matovnikova zbog operativnih propusta koji su navodno omogućili bjeloruskim partizanima da jučer napadnu zračnu bazu Machulichi u blizini Minska i oštete zrakoplov za nadzor A-50", rekao je vojni povjesničar, prenosi Telegraph.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene